La Uricani / Iluminatul public își face apariţia și în cele mai îndepărtate...

La Uricani / Iluminatul public își face apariţia și în cele mai îndepărtate cotloane

DISTRIBUIȚI

Ieri, am ajuns la fix la Uricani. Viceprimarul Corneliu Braia tocmai se pregătea să plece, însoțit de administratorul unei firme care se ocupă cu întreținerea iluminatului public din localitate, pe o stradă mărginașă, aflată ceva mai încolo de centrul orașului. Nu am așteptat să fiu invitat de două ori și m-am urcat în mașină.

Pe strada Popești ajungi 
luând-o spre Catedrala cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Nu apuci, însă, să ajungi la sfântul lăcaș, pentru că, după o sută de metri, trebuie să faci la stânga. Pe aici drumul te duce pe lângă cele aproximativ zece gospodării ale unor momârlani de vază. Drumul acesta nu a fost niciodată iluminat. Așadar, vă dați seama ce bucurie i-a cuprins pe oameni când au auzit că primăria o să le pună becuri.

Primii stâlpi
pe care sunt montate elemente de iluminat economicoase, dar care fac față cu bine întunericului, au fost deja montați în partea de jos a străzii. Acum mai sunt de plantat cei de pe deal. %n total sunt doisprezece stâlpi metalici. Cum e firesc, viceprimarul Corneliu Braia a fost imediat abordat de câțiva cetățeni. Domnul Viorel Ceteraș locuiește la casa cu numărul 1, iar mare parte a gospodăriei sale se află pe drumeagul care se face din șoseaua asfaltată îngustă care brăzdează zona. Peste drum de el stau frații Gheorghe și Ionel Ionașcu.

Toți trei au propus
o soluție, pentru ca porțiunea asta să nu rămână în beznă. Aceea ca pe stâlpul de beton existent lângă holda lui Ceteraș să fie montat un corp de iluminat cu două brațe. De la care lumina să bată și pe o parte, și pe alta. Corneliu Braia le-a zis că tocmai de aceea a venit. Ca să vadă dacă propunerea lor rămâne în picioare. Ca atare, la plecare și-au strâns mâinile, ocazie cu care Viorel Ceteraș și-a amintit că, de curând, a fost ziua de naștere a viceprimarului.

La Uricani
mai există zone care duc dorul iluminatului public și pe care primăria le-a bifat, urmând ca lucrările să fie începute. Acestea sunt Dodoconi (Valea de Brazi), Fețele Topliței, Dosu’ Pribeagului, părți din Câmpu lui Neag, dar și porțiunea de drum spre Arcani. Aceea în care se află mai multe cabane. În ultimul caz, prețul lucrării este unul costisitor, așa că administrația publică locală uricăneană și-a propus s-o execute cu finanțare guvernamentală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii