La rectificarea de buget din această lună / Primarul Petroșaniului așteaptă banii promiși...

La rectificarea de buget din această lună / Primarul Petroșaniului așteaptă banii promiși de guvernanţi

DISTRIBUIȚI

În condițiile în care promisiunile Guvernului României de anul trecut n-au fost onorate nici până la această oră, creând dificultăți primăriilor, rectificarea bugetară este așteptată de primarii Văii Jiului ca o adevărată mană cerească. Primarii speră însă că rectificarea bugetară din luna aceasta va readuce banii pierduți la bugetele locale, astfel încât primăriile să funcționeze normal până la finele anului.

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, ne-a declarat luni: „Aștept și eu, ca toți primarii, să ni se dea banii promiși. De fapt, banii sunt cuprinși și pe Legea Bugetului de Stat. Practic, vorbim de diferența dintre 41,7% din impozitul pe venit până la 60%, bani care nu ne-au fost acordați de la 1 ianuarie anul acesta. Deci, vorbim de șase luni de zile. Guvernul României trebuie să ne vireze acești bani, asta pe de-o parte, iar pe de altă parte așteptăm sume din TVA sau din alte surse, pentru ceea ce ni s-a dat ca sarcină în plus, anume, plata persoanelor cu handicap. Sunt bani mulți, fără de care primăria noastră, ca peste tot prin țară, nu ar mai putea funcționa normal până la sfârșitul anului. N-am făcut un calcul exact al sumei, dar vorbim de bani mulți”.
Dacă tot a deschis acest subiect, l-am întrebat pe primarul Petroșaniului ce proiecte vizează după rectificare, ținând cont că mai avem jumătate de an în față, iar în oraș sunt întotdeauna multe de făcut.
„După rectificare, vom avea în lucru câteva străzi, care vor fi trecute pe investiții. E vorba de turnare de asfalt și de amenajarea lor. Sunt vizate trei străzi în Colonie, apoi – Ștefan cel Mare, Coasta și Slătinioara. N-o să le putem face pe toate anul acesta, că n-avem bani suficienți anul acesta și nici n-ar mai fi timp, dar DALI pentru fiecare stradă propusă să intre în investiții va fi finalizat. Apoi, alocăm bani pentru finalizarea celor două grădinițe, nu știu dacă toți banii necesari, dar știu că vom aloca măcar o bună parte. Din păcate, la grădinița de la I.G. Duca n-o să ne încadrăm cu lucrările până la 1 septembrie, după cum știți trebuie făcute multe modificări impuse de ISU, iar timpul nu ține cu noi. Asta va însemna că doar anul viitor grădinița va fi inaugurată. Dar măcar să terminăm la ea ce este de făcut și tot e bine. Cam acestea vor fi lucrările de investiții mai mari pe care vrem să le facem anul acesta. Dacă vorbim de lucrări mai mici, vrem să reamenajăm urgent soclul și statuia minerului din Parcul Carol Schreter, pentru a fi gata lucrările până pe data de 6 August, de Ziua Minerilor. Legat tot de parc, așa cum am promis, în parcul de lângă piață, vrem să facem măcar o cișmea de apă, fiindcă, într-adevăr, parcurile trebuie să aibă și o sursă de apă. Tot legat de parcuri, în parcul mare vrem să mai montăm jocuri noi, la fel și în parcul de la piață, și tot în parcul de la piață vrem să ducem nisip pentru groapa de nisip amenajată. Apoi, mai vrem în continuare să amenajăm două terenuri de sport de la școlile I.G. Duca și Școala Gimnazială nr. 7, plus să facem în vara aceasta alte lucrări de întreținere la câteva școli și grădinițe, asta în afară de lucrările de igienizare și dezinfecție ce se fac vara la școli. Sunt întotdeauna multe de făcut și încercăm mereu să le cuprindem pe toate, firește, în funcție de bugetul local”, ne-a răspuns primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii