La „Premianţii fără premii” / Maestrul Gheorghe Zamfir

La „Premianţii fără premii” / Maestrul Gheorghe Zamfir

DISTRIBUIȚI

Ediţia de sâmbătă a campaniei „Premianţii fără premii” are un invitat surpriză, o personalitate care nu mai are nevoie de nicio prezentare: maestrul Gheorghe Zamfir.

După cum mulţi ştiu, maestrul Gheorghe Zamfir a fost izgonit de comunişti pentru că a dedicat un concert lui Dumnezeu, dar în exil nu a uitat că este român şi a prezentat lumii partea cea mai frumoasă a poporului din care face parte. „Urlând de durere, cu inima sfâşiată în bucăţi, am luat drumul exilului, în luna martie 1982, cu două valize şi cu naiurile la spinare. Paşaportul mi l-a băgat în buzunar fostul ministru de Externe, Ştefan Andrei, care mi-a spus: „Pleci şi nu te mai întorci. Altfel, Ceauşescu te omoară!”. Exilul a fost absolut teribil pentru mine. Dacă nu plecam din ţară eram arestat, condamnat şi poate pierdut fizic.”, a mărturisit maestrul Gheorghe Zamfir.

„Pentru exemplul puternic oferit, de dragoste faţă de frumos, de nerenunţare la ideal, de sacrificiu sufletesc pentru promovarea României şi a poporului român vă propunem să ne întâlnim cu acest om extraordinar, cu maestrul Gheorghe Zamfir şi să-i spunem că e minunat, că suntem mândri de el şi că îl susţinem, fie chiar şi moral. Sâmbătă, 19 septembrie 2015, ora 11.00, domnul Gheorghe Zamfir vine să îl cunoaştem. Aveţi ocazia să îl priviţi în ochi, să-i spuneţi o vorbă caldă şi să fiţi parte dintre cei care îi vor mulţumi oficial printr-o diplomă şi un buchet de flori venind în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei”, ne-au transmis organizatorii evenimentului.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii