La portiţa dinspre sud a Văii Jiului / Înghesuială şi harababură

La portiţa dinspre sud a Văii Jiului / Înghesuială şi harababură

DISTRIBUIȚI

Acum o săptămână şi ceva, dacă nu două, când nu eram prin zonă, un domn din Petroşani m-a sunat, ca să-mi dedice o nemulţumire a domniei sale legată de harababura care, zi de zi, se instalează în traficul rutier din apropierea podului de la Livezeni, la intrarea în deflleu.
Bărbatul care s-a recomandat
cu numele Radu venea dinspre Iscroni şi mi-a zis că de abia şi-a putut face loc prin mulţimea de autovehicule care a invadat locul cu pricina, nelăsând mai deloc spaţiu de desfăşurare pentru maşinile care mergeau sau veneau din zona vestică a Văii Jiului. Domnul Radu, care alesese numărul meu de telefon din loteria celor existente în caseta redacţională a ziarului, era de părere că de vină ar fi lipsa din peisaj a poliţiştilor locali petroşeneni. Care, conform spuselor domniei sale, preferă să se dea mari în municipiu, decât să facă ordine cu maşinile care aşteaptă deschiderea defileului. Minune care se petrece zilnic la ora şase după amiaza.
Dar, de multe ori,
după cum, vinerea trecută, am constatat eu însumi, zăvoarele din material plastic amplasate la capătul podului se dau la o parte cu o întârziere de câteva minute. Am încercat mai multe variante încercând să-i găsesc o explicaţie fenomenului, dar singura care a rămas în picioare a fost aceea că tipul care urneşte din loc plasticul este înnebunit după muzica interpretată de claxoanele autoturismelor şi goarnele TIR-urilor. Tot mister, deocamdată, a rămas pentru mine şi parola care le-a dat liber şoferilor câtorva maşini care s-au dus cu tupeu la insul cu pricina. Clar e că multă bucată de timp de acum încolo faze cum a fost şi cea semnalată de domnul numit mai sus se vor repeta zi de zi.
Despre ce  
se întâmplă când treci prin defileul cred că Poliţia Rutieră nu este interesată in nici cea mai mică măsură. Tupeişti de tupeişti, în mare parte juveţi cu numere de Gorj, ignoră roşul semafoarelor şi fac depăşiri riscante care-i îngrozesc pe şoferii cu frica de amendă şi cu pierderea de puncte de pe carnet. Autoutilitara unui asemenea exemplar, aproape lipită de maşinuţa mea care stea cuminte, în coloană, la semafor, era cât pe ce să-i ia ca amintire oglinda retrovizoare stânga pe când se chinuia să-i facă loc unui utilaj al constructorilor. Asta e doar o mostră de cum înţeleg unii să circule, în condiţiile date, pe de Defileul Jiului. Un lucrător curios şi sârguincios de la Poliţia Rutieră ar putea afla mult mai multe şi un lucru e sigur: s-ar putea întoarce la secţie cu tolba plină cu permise de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii