La orizont – demiterea / Necazuri financiare la teatrul din Deva

La orizont – demiterea / Necazuri financiare la teatrul din Deva

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a făcut public raportul de audit intern realizat la Teatrul de Artă din Deva. Preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David, a declarat că s-au constatat mai multe nereguli.
În fapt, prin audit au fost verificate plăţile şi cheltuielile efectuate de Teatrul de Artă Deva, instituţie subordonată CJ Hunedoara, privind achiziţia de bunuri şi servicii în perioada 1 ianuarie 2012 – 30 iunie 2015.
Raportul de audit arată, în primul rând, faptul că, la nivelul conducerii Teatrului de Artă Deva, nu sunt proceduri pentru elaborarea documentaţiei de atribuire a unor contracte de achiziţii publice, iar dosarele de achiziţii publice realizate au fost, în multe cazuri, incomplete. De asemenea, instituţia de cultură nu are o bază de date cu informaţii despre furnizorii de bunuri şi servicii.
Auditorii au verificat 37 de dosare de achiziţie publică, între care 19 nu aveau semnătura compartimentului juridic sau a persoanei care a prestat servicii juridice, iar altele nu au întocmită propunerea de angajare a unei cheltuieli în limita creditelor de angajament sau bugetare.
În plus, mai toate facturilor plătite de Teatrul de Artă nu erau vizate şi nu erau însoţite de de documente din care să rezulte că serviciile achiziţionate au fost realizate.
Un exemplu îl reprezintă contractul cu firma care a prestat servicii de curăţenie la teatru, pentru care una dintre facturile emise în 2013 a avut valoarea de aproape 10.000 de lei, iar o altă factură, din 2014, a avut valoarea de aproape 20.000 de lei, un contract care nu a fost întocmit cum trebuia.
Şeful CJ Hunedoara a declarat că s-au cerut o serie de măsuri care să pună lucrurile la punct, inclusiv pentru criterii de performanţă, neîndeplinirea celor cerute atrăgând demisia actualei conduceri.
„Niciodată nu o să aplic o sancţiune cuiva pentru că a părăsit un anumit partid sau că s-a înscris într-un alt partid. Niciodată. Sunt foarte sensibil la presiuni de genul acesta. De fapt, nu am primit nicio solicitare din partea co-preşedinţilor sau a unor colegi de partid să schimb sau să nu schimb pe cineva”, a declarat Adrian David.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii