La doi ani de la depunerea proiectului, CJ Hunedoara semnează contractul pe...

La doi ani de la depunerea proiectului, CJ Hunedoara semnează contractul pe fonduri europene pentru realizarea documentației și asistența tehnică pentru Culoarul de Trafic Mureș Nord

DISTRIBUIȚI

 Când vine vorba de infrastructura mare, lucrurile se mișcă extrem de greu în județul Hunedoara. În decembrie 2016 se puteau deja depune Proiectele de infrastructură regională propuse în cadrul Regiunii Vest. În iunie 2017 se Consiliul Județean Hunedoara depunea spre finanțare proiectul de modernizare a Culoarului Mureș Nord. La doi ani distanță, abia se semnează conteactul de finanțare pentru elaborarea proiectului tehnic și asistența tehnică. 

Consiliul Județean Hunedoara a anunțat că miercuri, 22 mai 2019, de la ora 11.00, în Sala Mică a Consiliului Județean Hunedoara, va fi semnat contractul de proiectare pentru obiectivul „Modernizare – Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia)” care are ca obiect  elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, a documentațiilor tehnice în vederea obținerii autorizației de construire, verificarea tehnică a proiectului și asistență tehnică pe perioada execuției.

Proiectul are în vedere conectarea drumului judeţean la reţeaua drumurilor naţionale şi la reţeaua TEN (Reţea Europeană de Transport) prevăzută a se realiza prin POR, şi are implicaţii asupra dezvoltării regionale, asigurarea accesului facil auto către o zonă cu potenţial turistic şi fluidizarea traficului spre zonă, sprijinirea dezvoltării zonei, realizarea unei mai bune conexiuni cu zonele şi rutele comerciale în zonă.

Prin adresa nr.176/24.05.2017 emisă de SC ROAD CONSTRUCT SRL au fost comunicate modificările impuse, inclusiv schimbarea cotei TVA, în vigoare de la 01.01.2017, precum şi a cursului valutar impus de apelul POR 2016/6/6.1/2, cod apel POR /103/6/1. În ultima şedinţă a lunii mai 2017 s-a aprobat de către consilierii locali  implementarea proiectul „Modernizare Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia)”. Valoarea totală a proiectului este stabilită la 161.742.850,97 lei (inclusiv TVA în sumă de 25.574.698,92 lei). Contribuţia proprie în proiect a UAT Județul Hunedoara este în sumă totală de 3.338.119,77 lei, din care TVA în sumă de 527.843,61 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii