La doar 28 de ani / Jucător, patron și antrenor

La doar 28 de ani / Jucător, patron și antrenor

DISTRIBUIȚI

George Zima se află în staff-ul Șirinesei de două luni de zile și este mâna dreaptă a antrenorului Dan Vasilică. 

Fără concedii
George Zima și Dan Vasilică s-au întâlnit pe vremea când frecventau cursurile pentru Licența B. S-au împrietenit și au păstrat legătura. Drumul lor s-a întâlnit tocmai în Liga a III-a la Petroșani, la ACS Șirineasa. „Când ne-am cunoscut, spuneam mereu că ce păcat că nu suntem din același oraș, să putem face lucruri împreună, pentru că suntem doi nebuni după fotbal. Și uite că ne-am întâlnit să lucrăm împreună și îi mulțumesc pentru șansa asta. Mi s-a părut interesant proiectul Șirinesei și am acceptat oferta venită din partea clubului. Am luat fotbalul pas cu pas. Am început din Liga a V-a, am promovat în Liga a IV-a cu FC Bihor, iar acum îmi doresc o promovare în Liga a II-a cu ACS Șirineasa”, explică antrenorul secund al Șirinesei.
De un an, George Zima este pasionat de fotbalul în sală. Are propriul lui club, CS Dinamo Leonardo Oradea, care evoluează în Liga a II-a.
„Am înființat acest club pentru că am vrut să fac ceva pentru iubitorii de sport din Oradea, unde fotbalul moare încet. Fac sacrificii mari, banii pe care îi câștig la Șirineasa se duc în club.
Nu-mi permit să arunc banii aiurea, nici măcar în vacanțe nu merg, pentru că am planuri mari cu acest club. Antrenez echipa, sunt jucător activ, investesc, toate astea într-o nebunie numită fotbal. În același timp, sunt implicat și dedicat sută la sută proiectului Șirineasa, pentru că este important să promovăm”, povestește George Zima.

Un grup fenomenal
Semieșecul de pe teren propriu cu Național Sebiș a ră­mas în urmă. Acum jucătorii și antrenorii pregătesc partida de sâmbătă cu Internațional Bălești.
„Din punctul meu de vedere, semieșecul a fost un moment binevenit, pentru că în acest fel jucătorii vor conștientiza că singurul nostru adversar suntem noi înșine. Și nu e falsă modestie când spun asta. Spun acest lucru, având în vedere valorile individuale pe care noi le avem la ora actuală în lot, dar și implicarea lui Dan, care a făcut un grup fenomenal”, spune George Zima.
Zima este unul dintre cei mai tineri antrenori secunzi de fotbal din România. Acest lucru îi dă și mai multă încredere pe viitor: „Îmi place să fiu modest, să iau totul pas cu pas, să muncesc mult. Dacă respect fotbalul și ceea ce fac, sunt convins că rezultatele vor veni pentru mine”.

Drama din spatele tatuajului
George Zima este pasionat de tatuaje, fotbal și cai putere. Unul dintre tatuajele lui are o poveste emoționantă: „Am avut o prietenă, care în urmă cu aproximativ un an și jumătate a murit de cancer. În memoria ei mi-am făcut un tatuaj pe spate. Am multe tatuaje și, chiar dacă sunt dureroase, nu mă feresc să le fac, pentru că eu consider că viața doare mai tare ca tatuajele”. În anul 2017 George Zima a fost declarat cel mai bun antrenor din Bihor, urmare a promovării avute din Liga a V-a în Liga a IV-a și a muncii prestate la clubul de fotbal în sală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii