La „Belle Epoque” Petroșani / Hunedoara se ridică în picioare pentru asistenţa...

La „Belle Epoque” Petroșani / Hunedoara se ridică în picioare pentru asistenţa socială!

DISTRIBUIȚI

În contextul misiunii de sprijin în problemele și suferințele comunității, la nivel național se desfășoară campania „România se ridică în picioare pentru asistența socială!”, demers inițiat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), prin care se urmărește promovarea și valorizarea profesiei de asistent social.

În fiecare județ al țării se organizează evenimente la care participă asistenți sociali, oficialități, jurnaliști, societatea civilă, universitari, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social.
În data de 15 februarie 2018 județul Hunedoara se ridică în picioare pentru asistența socială. Evenimentul va avea loc în Petroșani, în cadrul unei locații deosebite din perioada interbelică La Belle Epoque (Teatrul Vechi din Petroșani), o bijuterie arhitecturală a județului Hunedoara. La eveniment vor fi prezenți atât președintele CNASR, Doru Buzducea, cât și vicepreședintele Cristian Roșu, precum și secretarul executiv Diana Cristea.

Președintele CNASR, Doru Buzducea, a declarat: „Suntem bucuroși să popo­sim în Ținutul Hunedoarei, ținutul ce adăpostește două capitale antice, în străvechea vatră europeană unde întâlnim cetăți și castele medie­vale, biserici de piatră și câte și mai câte.
O zonă etnografică cu greutate: Ţara Zarandului – Ţinutul Pădurenilor – Ţara Haţegului. Prin campania ce o desfă­șurăm la ora actuală dorim să redăm demnitatea asistentului social, iar asistenței sociale gloria și splendorile pe care le merită această nobilă pro­fesie. Să creștem prestigiul statutului nostru profesional, să aducem în atenția autorităților centrale dificultățile pe care le întâmpinăm în munca noastră și să conectăm emoțional comunitățile locale, la nevoile asistenților sociali.
Pentru organizarea acestui eveniment faimos, încărcat de emoție și spirit artistic, mulțumim doamnei Felicia Andrioni și echipei domniei sale”.
În cadrul acestei campanii, CNASR – Sucursala Teritorială Hunedoara organizează conferința cu tema: „Asistența Socială la granița dintre provocările contemporane și echilibrul social”. Principalele teme abordate în cadrul conferinței vizează prezentarea campaniei „România se ridică în picioare pentru asistența socială!”; Viitorul sistem de asistență socială din România; Prezentarea strategiei CNASR.
„Misiunea CNASR Sucursala Hunedoara este de a reprezenta interesele profesiei de asistent social și de a acționa prin toate mijloacele conferite de lege pentru dezvoltarea acesteia și pentru ridicarea prestigiului ei în cadrul vieții sociale. Prin intermediul acestui eveniment, al cărui nucleu inițiator este profesorul universitar Doru Buzducea, va fi subliniată importanța asistenței sociale ca profesie care vine în sprijinul persoanelor defavorizate, a familiilor, a grupurilor, a comunității  prin diverse forme de sustenabilitate și protecție socială, contribuind în acest mod la creșterea calității vieții populației, pe de o parte, iar pe de altă parte va fi ilustrată noblețea caracterului asistentului social, acel specialist care aduce plus-valoare societății românești prin activitatea profesională desfășurată, activitatea acestuia având importanță socială majoră în stabilirea echilibrului social”, a declarat organizatorul evenimentului, președintele CNASR Hunedoara.
Instituțiile și organizațiile partenere care au contribuit la realizarea evenimentului sunt Primăria Petroșani, Consiliul Județean Hunedoara – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Asociația Culturală „Lirica” Petroșani, Asociația „Maica Precista”, Kapital TV, Universitatea din Petroșani, SC iTrip Cluj-Napoca, Asociația Tineri pentru viitor 2006 Petrila, Adult Life Long Learning in Social Work (ALLISW), East European Sub-regional Association of the Schools of Social Work (EEsrASSW), CNASR Caraș Severin.

Felicia ANDRIONI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii