La baraj / Valea poate reîntâlni Timişul

La baraj / Valea poate reîntâlni Timişul

DISTRIBUIȚI

Prezent la Deva cu ocazia alegerii lui Cristian Petrean în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a vorbit despre barajul de promovare din Liga a IV-a în Liga a III-a din acest an.

„Am luat în cadrul Federaţiei decizia să tragem la sorţi echipele care se întâlnesc în barajul de promovare în Liga a III-a, deoarece am considerat că aşa e mai corect. Alternativa era să stabilim dirijat perechile din baraj, ceea ce nu ni s-a părut în regulă, pentru că ar fi lăsat loc la diverse suspiciuni şi interpretări. Am păstrat varianta cu tragerea la sorţi, noutatea fiind că aceasta se va face în cadrul unor regiuni geografice, şapte la număr, fiecare cuprinzând câte şase campioane judeţene. Ştiu, a apărut situaţia pe care aţi menţionat-o, cu Hunedoara şi Timişul întâlnindu-se de două ori consecutiv la baraj, dar, repet, nu cred că era corect să dirijăm noi, Federaţia, cine cu cine să joace sau să nu joace într-un anume an. Campioana judeţeană a Hunedoarei poate cădea cu oricare dintre câştigătoarele Ligii a IV-a din Arad, Caraş, Timiş, Gorj sau Mehedinţi, numai sorţii vor decide cine cu cine va juca”, a spus Burleanu.
Atât în 2016, cât şi în 2017, câştigătoarele Ligii a IV-a hunedorene au suferit înfrângeri severe din partea omoloagelor lor din Timiş. Acum doi ani, Hercules Lupeni a fost zdrobită de Ripensia Timişoara cu 4–0 şi 3–0, iar anul trecut, Inter Petrila a fost învinsă şi ea în ambele manşe de ACS Ghiroda cu 2–1 şi 3–1.
Din 2010 încoace, o singură campioană a judeţului Hunedoara a reuşit să câştige barajul interjudeţean şi să ajungă în Liga a III-a: CNS Cetate Deva. În rest, de la precedenta performanţă de acest gen, înregistrată în ediţia 2009, când Dacia Orăştie câştiga cu 1–0 în faţa Victoriei Deveselu, campioana din Mehedinţi, nici o altă reprezentantă a noastră, în afară de Cetate, nu a mai reuşit să treacă de baraj, indiferent dacă acesta s-a disputat în manşă unică sau în sistem tur-retur.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii