Karate / Întrebări către guvernanți

Karate / Întrebări către guvernanți

DISTRIBUIȚI

Ionuț Lascău, antrenorul de la clubul de taekwon-do „Pantera Neagră” Petroșani, este îngrijorat pentru activitatea elevilor săi.

 

„Situația este neclară

și nu pot înțelege toate aceste decizii ale guvernanților. Noi cu artele marțiale am fost închiși primii și din ce se pare vom fi deschiși ultimii. Dar legea spune că avem voie să facem sport câte trei. Dar dacă suntem arte marțiale nu avem voie să facem, chiar dacă ne rezumăm la mișcare individuală de alergare, box cu umbra, exerciții fizice din tehnica de bază sau cu propriul corp. Dacă tot am voie să fac cu doi sportivi mișcare în parc de ce nu am voie să fac mișcare pe o bază sportivă sau pe un teren de sport, unde accesul celor care intră pe aceste spații poate fi controlat și putem ține o evidență a lucrurilor și fără accesul publicului larg”, spune antrenorul.

 

Întrebări fără răspunsuri

Ionuț Lascău are multe întrebări și este îngrijorat de situația acestui sport. „Dacă se poate face mișcare cu doi sportivi cu distanța de 6 metri între ei de ce nu se poate face pe un teren de sport cu 10 sportivi odată cu distanța de 6 metri între ei? Este același lucru. Și dacă ni se dă voie pe viitor să începem antrenamentele în aer liber, nu avem unde să ne pregătim dacă bazele sportive rămân închise. Sper să ni se permită accesul măcar celor care aparținem de cluburi sportive și am avea un control al sportivilor care intră în aceste incinte. Din păcate, dacă se va întârzia redeschiderea activităților, ne vom pierde. Pentru majoritatea sportivilor vine perioada de vară și se termină și semestrul școlar. Copiii nu își vor mai relua activitatea sportivă în mijlocul verii, ținând cont că, momentan, nu mai sunt nici competiții sportive, ele fiind suspendate. Să sperăm la o redresare a lucrurilor în toamnă, dar vom pierde foarte mult din pregătire și din evoluția sportivilor. Dacă, în următoarele două săptămâni, ni se va permite o reluare a activității, cu siguranță, lucrurile ar intra în normalitate pentru această perioadă de vară”, a punctat Ionuț Lascău.

 

Online

La ora actuală, mai mulți sportivi ai Clubului „Pantera Neagră” Petroșani se pregătesc de acasă împreună cu antrenorul lor, Ionuț Lascău, pe un grup online.

„Menținem, pe cât posibil, legătura și cu cei mai micuți care, fără antrenamente directe cu antrenorul clubului, nu se pot pregăti. Sunt prea micuți să înțeleagă acest sistem online. Noi sperăm într-o revenire a lucrurilor la o normalitate cât de cât în perioada care urmează. Dacă nu, atunci vom continua să ne adaptăm.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii