Jandarmii hunedoreni au trecut cu bine un exercițiu de căutare- salvare care...

Jandarmii hunedoreni au trecut cu bine un exercițiu de căutare- salvare care a durat 10 ore

DISTRIBUIȚI

Duminică 18 noiembrie, echipa de intervenţie montană constituită la nivelul zonei Haţeg a executat un exerciţiu de căutare-salvare-evacuare în zona montană şi în alte zone cu acces dificil.

Exerciţiul s-a desfăşurat în zona Baru Mare – Vârful Tulişa având ca şi scop căutarea şi evacuarea a două persoane rătăcite în baza coordonatelor GPS.

Exerciţiul a durat peste 10 ore şi s-a desfăşurat în conformitate cu ,,Procedura de sistem privind managementul informaţiilor şi coordonarea resurselor în cazul acţiunilor de căutare-salvare în zona montană şi alte zone cu acces dificil”, elaborată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, conform procedurii menţionate s-a verificat şi modul de cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara există 9 posturi de jandarmi montane, cele mai multe la nivelul Jandarmeriei Române şi două echipe de intervenţie montană, respectiv una în zona Haţeg şi una în zona Văii Jiului.

Direcţiile de acţiune ale jandarmilor montani hunedoreni pentru perioada sezonului de iarnă, 2018-2019, sunt următoarele:

–              Îmbunătăţirea pregătirii prin continuarea participării la cursuri de profil, precum şi în cadrul activităţilor de pregătire periodică;

–              Colaborarea cu Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara, în vederea armonizării traseelor turistice şi consemnarea acestora pe hărţile cu zonele de competenţă ale structurilor montane;

–              Continuarea recunoaşterilor întregului areal din competenţa posturilor montane şi a traseelor mai puţin cunoscute turiştilor, cu echipele de intervenţie montane nou constituite, având în vedere dinamica permanentă a personalului care încadrează structurile montane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii