Iscroni / Fundaţia blocului social – aproape finalizată

Iscroni / Fundaţia blocului social – aproape finalizată

DISTRIBUIȚI

Aninoasa e pe cale să scape de imaginea oripilantă a barăcilor de carton de la Iscroni. Guvernul a alocat banii intrării în normalitate a acestei zone. Constructorul s-a apucat de lucru.

40 de miliarde lei vechi
Fundația celor trei corpuri a câte patru etaje, cât va avea viitorul bloc social care va adăposti pe cei ce azi locuiesc în acele barăci groaznice de la Iscroni, este aproape finalizată. Asta ce înseamnă? După cum am vorbit cu șeful de echipă, asta înseamnă că după turnarea betonului peste umplutura de piatră și fier-beton, vor începe lucrările de ridicare ale primului etaj, astfel încât până vine frigul să fie finalizat măcar un etaj, dacă nu două! Deci, blocul va începe să capete contur și nu mai vorbim aici doar de povești frumos ambalate în staniol, ci de chestiuni concrete, în condițiile în care fundația clădirii e aproape gata!
În condițiile în care de la guvern au intrat bani serioși în conturile primăriei (să sperăm că vor fi gestionați cu responsabilitate…), iar constructorul și-a rezolvat problema personalului calificat, nu vedem ce probleme ar putea fi ca până în noiembrie clădirea să nu aibă măcar un etaj ridicat. Pe de altă parte, de vreo două luni vremea ține cu constructorii, iar perioada bună se va prelungi și în septembrie.
„Săptămâna asta terminăm îngrăditurile metalice, stâlpii metalici și tot ce aparține de partea metalică, piatra a fost turnată, după cum se poate vedea, urmând ca săptămâna viitoare să turnăm betonul. Avem stația noastră de beton, cred că va merge repede și bine, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare să sperăm că și lucrarea de turnare a betonului va fi gata. Anul acesta ne dorim să putem ridica măcar un etaj, dacă nu chiar două, să avansăm deci cu lucrarea cât mai mult, urmând ca anul viitor să aducem clădirea în picioare până la etajul patru”, ne-a declarat cu optimism șeful de echipă Rîmniceanu.
Primarul Nicolae Dunca ne-a dat alte câteva amănunte despre construcție:  „După cum ați putut vedea se lucrează intens la blocul social. Avem 40 de miliarde lei alocate anul acesta de Guvernul nostru, Guvernul PSD, condus de doamna Viorica Dăncilă. Banii sunt în conturi și trebuie folosiți până la finalul anului, altfel vor fi retrași de Guvern. Se lucrează la fundație și sper să ieșim din pământ, să ridicăm măcar un etaj, dacă nu două în 2019. Bani sunt suficienți și nu văd de ce nu se poate face treabă. Aproape jumătate din sumă am și primit-o și cred că ar fi mare păcat să nu o cheltuim. Sper să fie bine și să se înțeleagă acest aspect și am încredere că constructorii pot face treabă bună și de calitate în condițiile în care după cum știu și-au rezolvat problema personalului, care i-a ținut o perioadă de timp pe loc”. Are dreptate primarul: banii trebuie cheltuiți, dar cu responsabilitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii