IPJ Hunedoara continuă ședințele de prevenire în rândul persoanelor vârstnice

IPJ Hunedoara continuă ședințele de prevenire în rândul persoanelor vârstnice

DISTRIBUIȚI

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi cei ai Serviciului Ordine Publică au susţinut o serie de şedinţe de prevenire a unor genuri de infracţiuni cu aplicabilitate, în special, în rândul persoanelor vârstnice.  Acestea sunt cele mai vulnerabile în fața infractorilor.

Prima astfel de activitate a avut loc la sediul Centrului de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Deva, unde polițiștii au vorbit despre modurile de operare ale infractorilor în comiterea infracțiunilor de furt din locuință prin false calități, înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și tâlhărie.

Polițiștii au prezentat patru cazuri de infracțiuni săvârșite în municipiul Deva, în perioada ianuarie – martie 2018, detaliind modul de operare al infractorilor, prejudiciile create și atrăgând atenția asupra importanței conduitei preventive necesare a fi adoptată de persoanele vârstnice. Au fost prezentate pe larg recomandările preventive, maniera eficientă de comportament  antivictimal, dar și pașii de urmat în caz de victimizare. Cu această ocazie, au fost distribuite 50 de pliante preventive (cu recomandări privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului), realizate de I.P.J. Hunedoara.

O altă activitate cu caracter preventiv a avut loc la sediul Primăriei Comunei Șoimuș, unde polițiștii au susținut o şedinţă de informare a localnicilor cu privire la modurile de operarea ale infractorilor în săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie în locuințe, a celor de furt din gospodării rurale și a furturilor de animale și păsări.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii