Întreabă Carmen Hărău: „Aveam și noi un memorandum, ce s-a întâmplat cu el?”

Întreabă Carmen Hărău: „Aveam și noi un memorandum, ce s-a întâmplat cu el?”

DISTRIBUIȚI

În anul 2016, Guvernul României a aprobat un „Memorandum pentru Valea Jiului”, prin care se anticipa acordarea de asistenţă tehnică pentru dezvoltarea unor proiecte integrate, finanţate din fonduri europene şi naţionale.

După vizitele mai marilor din guvern, deputatul PNL Carmen Hărău se întreabă dacă, în loc de vorbe goale, nu era mai bine să se respecte memorandumul. În acest sens, a cerut ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, răspunsuri la următoarele întrebări:
„Fiind un profesionist care a avut performanţe la Ministerul Fondurilor Europene, vă rog să precizaţi dacă, sprijinit de fondurile de coeziune economică şi socială, veţi acorda o atenţie deosebită regiunilor/ zonelor recunoscute din România cu valori ale PIB/ locuitor foarte mici: Valea Jiului, Oltenia, Regiunea de Nord-Est?
Vă rog să precizaţi dacă, în baza memorandumului menţionat, s-au depus sau urmează să se depună proiecte de anvergură care să contribuie real la problemele fundamentale ale comunităţilor din Valea Jiului: reconversia profesională a minerilor disponibilizaţi, crearea de noi locuri de muncă, stimularea ocupării în rândul femeilor, creşterea calităţii infrastructurii primare în Judeţul Hunedoara: şcoli, grădiniţe, unităţi sanitare?
Vă rog să prezentaţi valoarea totală a contractelor de finanţare aprobate deja pentru zonele miniere din Valea Jiului, finanţabile din fondurile europene disponibile în cadrul financiar multianual 2014-2020”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii