Iniţiativă / Reparaţii morale şi materiale pentru persoanele persecutate din motive politice...

Iniţiativă / Reparaţii morale şi materiale pentru persoanele persecutate din motive politice în legătură cu revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului (august 1977)

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 16 septembrie a.c., propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din 1987 nr. 314/2004, iniţiată de către senatorul Haralambie Vochiţoiu şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, a primit aviz favorabil atât din partea Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului a revoluţionarilor din Decembrie 1989 cât şi din partea Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României.

Luni, 21 septembrie, senatorul Haralambie Vochiţoiu, împreună cu Adrian Sanda, secretar de Stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989, vor avea o întâlnire, la Guvernul României, cu Constantin Dobre, liderul revoltei minereşti anticomuniste din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

Reamintim că prin această completare a legii se urmăreşte acordarea de reparaţii morale şi materiale persoanelor persecutate din motive politice în legătură cu Revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului din 2-3 August 1977.

Drepturile ce se doresc a fi acordate prin acest act normativ reprezintă o modalitate de a onora comportamentul eroic, de a compensa, măcar în parte, pierderile şi suferinţele acestor persoane.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii