Informare privind măsurile Guvernului României aplicate în județul Hunedoara pentru stabilirea drepturilor...

Informare privind măsurile Guvernului României aplicate în județul Hunedoara pentru stabilirea drepturilor cuvenite pensionarilor

DISTRIBUIȚI

Pe parcursul anului 2020, Guvernul României, prin Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a adoptat și a pus în aplicare o serie de măsuri pentru a veni în sprijinul pensionarilor hunedoreni.

 

Casa Județeană de Pensii Hunedoara a recalculat și a restabilit drepturile prevăzute prin deciziile guvernamentale, pentru fiecare pensionar care s-a încadrat în aceste prevederi.

Principalele schimbări legislative aplicate în județul nostru, începând cu 1 ianuarie 2020, sunt:

  • Aplicarea indicelui de corecție de 1,41 puncte începând cu 1 ianuarie 2020, cu ocazia stabilirii drepturilor de pensie.
  • Începând cu 10 februarie 2020 s-a acordat indicele de corecție pentru pensionarii care au beneficiat de pensie de invaliditate în perioada în perioada 01.04.2001 – 31.12.2010, iar după data de 01.01.2011 au fost înscriși la pensie pentru limită de vârstă, fiind revizuite drepturile de pensie pentru 4045 pensionari hunedoreni.
  • Punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 10/2020 prin acordarea acelorași drepturi de pensie cu persoanele care și-au desfășurat activitatea de exploatare în subteran, și persoanelor care au lucrat în activități de prospectare și explorare a subteranului
  • Începând cu data de 06.08.2020 a fost aplicată legea 163/2020 privind reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, pentru persoanele care solicită înscrierea la pensie anticipată parțial, în zonele afectate de poluarea remanentă.
  • De la data de 01.09.2020 a crescut valoarea punctului de pensie de la 1265 lei la 1442 lei.
  • Punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 163/2020 prin oferirea posibilităților persoanelor interesate de încheierea unui contract de asigurări sociale și plata contribuțiilor de asigurări sociale pentru o perioadă de maximum 6 ani.
  • Punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 108/2020 prin luarea în considerare a perioadei în care persoanele au desfășurat activități privitoare la manipularea explozivilor, ca stagiu de cotizare în condiții speciale de muncă.
  • În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus, au fost suspendate reținerile din drepturile de pensie ale beneficiarilor Casei Județene de Pensii Hunedoara, în perioada aprilie – iulie 2020.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii