Începe liga a treia la fotbal

Începe liga a treia la fotbal

DISTRIBUIȚI

A fost stabilită componenţa celor cinci serii din liga a treia şi programul competiţional al ediţiei de campionat 2018-2019, care va începe vineri. În ceea ce priveşte echipele din judeţul nostru, CNS Cetate Deva şi CS Hunedoara, acestea au fost repartizate – conform tuturor previziunilor – în seria a patra. În această serie trei sferturi dintre participante sunt din trei judeţe, Alba, Arad şi Timiş, fiecare cu câte patru reprezentante. La prima vedere, pare a fi o distribuţie bună pentru hunedorene. Nici o echipă venită din liga a doua (din care au retrogradat până la urmă doar trei echipe, cele din Târgu Mureş şi Satu Mare desfiinţându-se) şi nici „sperietoarea” FC Craiova – cea a lui Mititelu – nu au fost repartizate în această serie a patra. În schimb – cealaltă faţă a monedei – niciuna dintre componentele seriei nu pare nici pe departe a fi în situaţia figurantelor din sezonul trecut, Becicherecu Mic şi Internaţional Băleşti, aflate în postura de simple furnizoare de puncte. Necunoscutele seriei sunt cele patru nou promovate, ACS Dumbrăviţa (Timiş), CS Crişul Chişineu Criş (Arad), CS Soda Ocna Mureş (Alba) şi CS Hunedoara.

În sezonul competiţional 2018–2019 din liga a treia participă 80 de echipe împărţite în cinci serii de câte 16 formaţii. Vor promova în Liga 2 echipele clasate pe primul loc în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului 2018-2019. Din Liga 3 vor retrograda 21 de echipe, după cum urmează: ocupantele locurilor 13-16 din fiecare serie şi cea mai slabă echipă clasată pe locul 12 din toate cele cinci serii. În cazul din urmă se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate cu echipele de pe locurile 1-11. Noul sezon al Ligii 3 va începe în weekendul 24-25 august. Turul Ligii 3 se va încheia pe 1-2 decembrie 2018, urmând ca sezonul să se reia pe 2-3 martie 2019. Ultima rundă, cea cu numărul 30, este programată pe 25-26 mai 2019.

Sezonul 2018–2019 al competiţiei Liga 3 va aduce o schimbare importantă la nivelul jucătorilor pe care echipele sunt obligate să îi folosească pe toată durata meciurilor. Astfel, din noua ediţie de campionat, alineatul 11 al articolului 45 din noul Regulament de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, aduce următoarele modificări: echipele din Liga 3 vor fi obligate să folosească pe toată durata jocurilor din campionat cel puţin 2 jucători sub 20 ani (pentru sezonul 2018-2019 va însemna născuţi după data de 01.01.1999) şi unul sub 21 de ani (pentru sezonul 2018-2019 va însemna născut după data de 01.01.1998), toţi formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi jucători dintre cei trei menţionaţi sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt/ alţi jucători care să îndeplinească condiţiile respective.

CS Hunedoara va debuta pe teren propriu în fața echipei Millenium Giarmata, iar Cetate Deva va juca, în deplasare, la CS Ocna Mureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii