Începe desființarea depozitului de agregate de la Ilia

Începe desființarea depozitului de agregate de la Ilia

DISTRIBUIȚI

Garda de Mediu – Hunedoara a impus măsuri clare în legătură cu depozitul de agregate minerale de la Ilia. Astfel, Compania Națională de Căi Ferate, titularul proiectului de reabilitare a liniei feroviare de mare viteză Simeria – Gurasada, va începe de astăzi desființarea depozitului de agregate minerale și, totodată, va amenaja pe drumurile publice, până în 24.02.2020, puncte speciale pentru îndepărtarea reziduurilor de pe pneurile echipamentelor și utilajelor.
Verificările la depozitul de agregate au fost solicitate de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în urma nemulțumirilor locuitorilor față de amenajarea platformei pe teritoriul comunei.
Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, a sesizat, totodată, Instituția Prefectului în legătură cu situația din comună, generată de nerespectarea de către constructor a unor prevederi din acordul de mediu.
Pentru nerespectarea prevederilor stabilite prin Acordul de mediu, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a aplicat titularului proiectului, o sancțiune contravențională de 60.000 lei.
Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, va urmări îndeplinirea întocmai și la termen, a măsurilor stabilite de autoritățile de mediu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii