În vreo doi ani și satul Grid din Călan s-ar putea să...

În vreo doi ani și satul Grid din Călan s-ar putea să aibă rețea de apă

DISTRIBUIȚI

Primăria Călan are în plan realizarea rețelei de apă potabilă și pentru satul Grid, aflat în administrarea Călanului. Aici nu este nici rețea de apă, nici canalizare, drumurile sunt majoritatea de pământ.

Iată un proiect infrastructural de utilitate pentru Călan, pentru a cărui proiectare se va cheltui de două ori mai puțin decât pentru montarea monumentului Eterna Amintire. Dacă pentru realizarea documentației de introducere a rețelei de apă s-au alocat 74.418 lei,  pentru montarea monumentului de comemorare au fost alocați 198.356 lei

Pentru rețeaua de apă de Grid se va elabora un proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, unul pentru organizare a execuției lucrărilor, un proiect tehnic de execuție , detaliile de execuție (DDE), verificarea tehnică a proiectării și se va acorda asistență tehnică din partea proiectantului.

Pentru rețeaua de Grid  se vor realiza următoarele obiective:  stație de pompare; conducta de aducțiune (refulare); rezervor de înmagazinare apă potabilă 100 mc; stație de clorinare și rețea de distribuție și branșamente.

După stabilirea proiectantului și realizarea documentației  se va scoate la licitație și realizarea lucrărilor. Vor trece cel puțin doi ani până când oamenii din Grid vor avea apă la robinet.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii