În vizită la ZVJ / Multiplu campion naţional Mario Ţîmpu vrea la Olimpiadă

În vizită la ZVJ / Multiplu campion naţional Mario Ţîmpu vrea la Olimpiadă

DISTRIBUIȚI

Mario Țîmpu este din Aninoasa, este legitimat la clubul SCM Deva și face tir cu arcul de la vârsta de 9 ani.

Început de an bun
Elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, arcașul pregătit de Viorel Hăbian și Gigi Pușcă a început anul 2019 cu patru titluri de campion național și un titlu de vicecampion național, la recentele campionate naționale ce au avut loc la Deva. Astfel, Mario a cucerit titlul național în probele de juniori, individual, mixte-seniori, mixte-juniori și la echipe juniori. A bifat titlul de vicecampion național la echipe seniori. „Nu a fost deloc ușor pentru mine, pentru că am avut emoții, dar în cele din urmă am reușit să câștig”, spune arcașul nostru.
Mario are și un vis ce nu pare imposibil, dar pentru care are, cu siguranță, de muncit. „Îmi doresc să bifez cel puțin o participare la Jocurile Olimpice până la vârsta de 18 ani. Mă pregătesc 3-4 ore pe zi, în care trebuie să-mi fac timp și pentru școală”, spune sportivul care ridică un arc ce poate ajunge atunci când îl întinde și până la 20 de kg. „Pentru asta e nevoie și de o pregătire fizică separată pentru forță”.

Abonat la lotul național
Mario Țîmpu este component al lotului național de juniori și al lotului de seniori al României, având numeroase convocări. „Este un sportiv foarte serios, care, în opinia mea, va ajunge departe. Se pregătește mult și a început anul 2019 cu rezultate excelente pentru echipa noastră. Acum se pregătește cu lotul olimpic pentru a obține calificarea la Jocurile Europene, eveniment care va avea loc la Minsk, Belarus, în luna iulie. Acolo mai au șanse să ajungă și alți sportivi precum Beatrice Miklos și Iepuri Ghenadie”, spune antrenorul acestuia, Gigi Pușcă.
La sfârșitul acestei săptămâni Mario Țîmpu va participa alături de colegii săi de club la Campionatul Național de cadeți, juniori și copii de la Iași. „Îmi doresc foarte mult să vin cu cel puțin două medalii de aur pentru a confirma munca mea”, a conchis sportivul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii