În sfârșit / Bronz la Universiadă pentru Florentina Iușco

În sfârșit / Bronz la Universiadă pentru Florentina Iușco

DISTRIBUIȚI

În aceste zile se desfășoară, la Napoli, în Italia, cea de-a XXX-a ediție a Universiadei de Vară, competiție rezervată sportivilor studenți. La întreceri participă și o delegație din România, din care fac parte și patru sportivi hunedoreni. 

Dacă până acum sportivii hunedoreni nu au cucerit medalii, acum pe podium a urcat atleta Florentina Iușco. Calificată cu cel mai bun rezultat în finala de la săritura în lungime, cu 6,54 metri, sportiva legitimată la LPS Cetate Deva a confirmat așteptările. Deși a sărit mai bine cu un centimetru ca în calificări, Florentina Iușco a cucerit doar medalia de bronz, singura care a revenit sportivilor hunedoreni la Universiada de la Napoli, fiind depășită de ucraineanca Maryna Bekh-Romanchuk, cu 6,84 metri, care a și cucerit titlul mondial universitar, și de portugheza Evelis Tavares Da Veiga, sportivă ce a luat argintul cu un salt de 6,61 metri, season best pentru atleta lusitană. Recordul personal al Florentinei, pregătită la club de către profesorul Nicolae Alexe, este de 6,87 metri, stabilit în acest an, rezultat care i-a asigurat deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
În urma devencei s-au situat, în finala de opt, Susana Avina Hernandez (Mexic – 6,37), Tyra Gyttens (Trinidad Tobago – 6,37), Ya Xin Yue (Hong Kong – 6,31, personal best) și australiencele Jessie Harper (6,30) și Elisabeth Hedding (6,29), în vreme ce după primele trei încercări au fost eliminate Marthe Koala (Burundi – 6,25), Rougui Sow (Franța – 6,21), Filippa Fotopoulou (Cipru – 6,17) și Ayaka Kora (Japonia – 6,10), la startul întrecerilor aliniindu-se 35 de săritoare în lungime. Județul nostru are o tradiție în această probă de la competiția studenților, în 1987, la Zagreb, în fosta Iugoslavie, Marieta Ilcu, legitimată, atunci, la Metalul Hunedoara, devenind campioană mondială universitară.
Ceilalți hunedoreni prezenți la Napoli au avut o comportare mai modestă, la rugby și la judo.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii