În primele cinci atlete la „Run The Lift”: Crina Buzgan şi Georgeta...

În primele cinci atlete la „Run The Lift”: Crina Buzgan şi Georgeta Manolache

DISTRIBUIȚI

La poalele Parângului, 100 de alergători montani au venit la prima ediție a „Run the Lift” pentru a face față unei provocări supreme. Întrebarea stătea pe buzele tuturor – vor reuși să fie mai rapizi decât telescaunul care urcă la viteză maximă?

Chiar dacă distanța nu a fost una care să-i sperie – 2,5 km, diferența de nivel de 615 metri a fost una solicitantă (de la cota 1070 la cota 1685). Viteza cu care trebuia să urce era una decisivă pentru a reuși să fie mai rapizi decât telescaunul care se deplasa cu 1,5 m/s, miza acestei competiții și provocarea pe care Toma Coconea le-o ridicase la fileu.
Sportivii au luat startul în cinci grupe, fiecare grupă având propriul telescaun drept etalon. Așa cum ne-am așteptat, trei dintre alergătorii din grupa Elite au fost cei mai rapizi și au reușit să treacă linia de finiș înainte ca telescaunul să-i depășească. Cel mai bun timp a fost realizat de către Viorel Pălici – 21 min 42 sec, urmat la doar 7 secunde de Gyorgy Szabolcs Istvan, ambii cunoscuți ca fiind foarte buni alergători montani, cu multe competiții câștigate în palmares. Cel de-al treilea timp i-a revenit lui Dumitru Nicolaev – 24 min 26 sec. Ingrid Mutter, femeia cea mai bine clasată, și-a adjudecat al cincilea timp la general, reușind să ajungă la finiș în 27 min 48 sec. Cel mai important este că niciun concurent nu a abandonat cursa, iar imposibilul a devenit posibil – omul a fost mai rapid decât instalația electrică. La start i-am regăsit și pe Tibi Ușeriu și Ciprian Bălănescu. „Cursa a fost extraordinară, după cum m-am așteptat. Pentru a merge pe o pantă cu o înclinație de 45 de grade trebuie să fii foarte bine antrenat. Mă bucur tare mult că am avut o atmosferă grozavă, că toți înscrișii au luptat până la capăt și că au apreciat provocarea. Sunt sigur că evenimentul va crește și va lua amploare. De abia așteptăm să facem și următoarea ediție”, a declarat Toma Coconea, organizatorul Run The Lift.

Primii 5 atleți care au ajuns la finiș la categoria masculin:
I. Viorel Pălici – locul I masculin și premiu special pentru cel mai bun timp – 21 min 42 sec; II. Szabolcs Gyorgy Istvan – 21 min 49 sec; III. Nicolaev Dumitru – 24 min 26 sec; IV. Ilie Iloiu – 27 min 17 sec; V. Darius Mirea – 28 min 01 sec.

Primele 5 atlete care au ajuns la finiș la categoria feminin: I. Ingrid Mutter – 27 min 48 sec; II. Adriana Ploșniță – 32 min 41 sec; III. Raluca Trînc – 33 min 38 sec; IV. Crina Buzgan – 35 min 34 sec; V. Georgeta Manolache – 36 min 16 sec.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii