În Pasul Vâlcan / Completări de decor 

În Pasul Vâlcan / Completări de decor 

DISTRIBUIȚI

În comparaţie cu ce a fost anul trecut, acum s-au rânduit multe treburi la grupul comemorativ din Pasul Vâlcan, iar lucrul acesta mă face să cred că, în august 2018, lucrurile vor sta şi mai bine.

S-a mai ridicat un catarg
în partea stângă a crucii, spre sud, cum ar veni. La montarea părţii de sus a amândurora ar fi trebuit, însă, să se ia în considerare de unde vin curenţii de aer. Vântul bate dinspre Gorj, aşa că, aşezate împotriva lui, n-a fost de mirare că steagurile de pe catarge erau răsucite în toate părţile. Treaba se poate rezolva simplu de tot, după cum mi-a spus un prieten de-al meu inginer, căruia-i merge mintea brici la tot ce ţine de tehnică. Porţiunea dinaintea crucii şi a busturilor a fost asfaltată. Ceea ce-i super, dacă ţinem seama că, anul trecut, pe jos era pietriş, iar pe locul pe care slujiseră sfinţii preoţi fusese întinsă o mochetă.

Noi în peisaj
sunt tunul şi tranşeul din partea nordică. Nu ştiu de unde a fost adus dispozitivul de luptă casat, dar sigur că nu din parcul şcolii nr. 1, fiindcă, acolo, tunurile sunt la locul lor. În tranşeul reconstituit de oamenii inginerului Marius Danci de la Pregoterm se jucau câţiva copii. Cred că s-ar fi căţărat şi pe tun, numai că nu aveau loc de cei mari care se fotografiau lângă ţeava lui. Cineva mi-a mărturisit că nu i-a plăcut deloc cum arată busturile militarilor şi cel al Regelui Ferdinand. Parcă ar fi cioplite cu târnăcopul, şi-a dat omul cu părerea. Chestie de gust, desigur. Nu zic că n-ar fi bună ideea respectivului ca realizarea unor sculpturi destinate să fie expuse în public să se facă prin concurs şi cu acordul Uniunii Artiştilor Plastici din România. Numai că, mai mult ca sigur, în acest caz, mai ales în Pasul Vâlcan, ar fi existat pericolul ca busturile în cauză să poate fi văzute numai la vernisare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii