În atenția Ministerului Tineretului și Sportului / O clădire de zeci de...

În atenția Ministerului Tineretului și Sportului / O clădire de zeci de miliarde lei se deteriorează pe zi ce trece în buricul Petroșaniului

DISTRIBUIȚI

Cam așa arată clădirea în care s-au băgat zeci de miliarde de lei vechi la începutul anilor 90 și care trebuia să adăpostească o „casă de cultură a tineretului”.

 

Neîntreținută de nimeni, deși se află în ograda Ministerului Tineretului și Sportului, nedorită se pare de nimeni, deși primarul Tiberiu Iacob-Ridzi s-a arătat cândva interesat pentru o viitoare clădire a primăriei (dar încă așteaptă răspunsul ministerului), clădirea ajunge pe zi ce trece la statutul de paragină. Peste câțiva ani și dacă vreo instituție ar mai vrea-o, nu va mai alege nimic din această clădire situată în zona centrală a Petroșaniului, lângă complexul comercial de la „Jiul” și în spatele Casei Studenților.

La starea ei deplorabilă contribuie și oameni ai străzii și diverși vagabonzi ce mai dorm pe-acolo. Nu știm ce se întâmplă noaptea, câți drogați și alcoolici sau demenți își fac veacul, dar știm ce se vede: că mai nou au spart geamul, că acolo se întâmplă lucruri necurate și că ar fi bine ca cineva să se sesizeze.

Până atunci mai vrem să vă arătăm și câteva imagini relevante, inclusiv câteva care arată ce distrusă e partea din spate, unde, sus, pe clădire, au început să crească și pomișori. Oare cineva aude și vede toate astea?

Știm că ministerul care are în subordine această clădire în acest moment nu are activități sportive pe agendă din cauza noului coronavirus și pandemiei globale.

Cum și Olimpiada 2020 de la Tokyo a fost amânată, poate că n-ar strica în această perioadă, de plictiseală că salariul oricum merge înainte și nu e deloc mic, „băieții” de-acolo să se ocupe puțin de patrimoniu, mai ales de astfel de clădiri rămase prin țară ale nimănui după ce s-au băgat tiruri de bani ai acestei țări, duși se pare pe Apa Sâmbetei. Poate, poate s-ar găsi totuși o soluție până la cea cu detonarea, că suntem campioni mondiali la stricat și demolat. Avem atâția parlamentari, plătiți gras, care ar putea aduce la cunoștința ministerului de resort starea jalnică a acestei clădiri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii