În atenția echipelor din Liga 4 / ”Nu vor fi aplicate...

În atenția echipelor din Liga 4 / ”Nu vor fi aplicate sancţiuni sportive dacă nu se întrunesc condiţiile de participare în Liga 3”

DISTRIBUIȚI

Federaţia Română de fotbal informează echipele din Liga 4 că nu vor fi sancționate dacă nu îndeplinesc certificarea pentru liga a treia. În cazul echipelor care promovează din Liga 4, acestea au obligația ca în termen de cel mult șapte zile de la disputarea meciului care a asigurat accederea în Liga 3 să depună actele necesare. Pentru că este prima dată când se cere un astfel de lucru la Liga 3, acest proces de certificare, FRF a decis ca echipele să nu fie sancționate pe plan sportiv dacă nu îndeplinesc condițiile de participare, ci doar financiar.

”Întrunit miercuri, 27 mai 2020, Comitetul Executiv al FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, la solicitarea cluburilor. Astfel, termenul a fost extins de la 5 iunie până la data de 19 iunie 2020. De asemenea, cluburile care promovează din Liga 4 în Liga 3 vor avea obligația de a depune documentația pentru certificare în termen de 7 zile calendaristice după desfășurarea ultimului joc de baraj pentru promovarea în Liga 3. Luând în considerare Procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliați și a angajaților FRF, cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 19 iunie 2020.
Condițiile de participare la Liga 3, aprobate în Comitetul Executiv al FRF din data de 19 februarie, au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor. Primul sezon, 2020/2021, va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare, ci doar sancțiuni financiare”, se precizează în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii