În atenţia DNA. / Liderul Petre Nica, zis „Bebe”, reclamă existenţa unei...

În atenţia DNA. / Liderul Petre Nica, zis „Bebe”, reclamă existenţa unei mafii în energie. Pentru a nu deveni tăinuitor, considerăm oportun să i se ceară să o demaşte

DISTRIBUIȚI

Chiar dacă, în repetate rânduri, cotidianul nostru l-a cam articulat pe dl. Nica, zis „Bebe”, formal cunoscut drept preşedintele Sindicatului „Muntele”, vă mărturisesc că sunt atent, de fiecare dată când am ocazia, la toate declaraţiile publice ale liderului sindicatului reprezentativ din CEH.

Atât din dorinţa şi obligaţia de a fi conectat la tot ce mişcă, cât şi ca ascultător/ telespectator/ cititor fidel al întregii prese din judeţ. Plecând de la aspectele anterioare, sunt dator să sesizez cititorilor faptul că, de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, ori de la o lună la alta, dl. Petre Nica, zis „Bebe”, dă dovadă de inconsecvenţă.
Este plină presa judeţeană a ultimilor ani de declaraţii în care, pentru situaţia Complexului Energetic Hunedoara SA (ori a formelor anterioare de organizare a activităţii miniere, în special), dl. Nica Petre a criticat în mod constant atât Partidul Social Democrat, cât şi pe ai săi lideri regionali. Cum ar veni, în esenţă, dl. Nica spunea că PSD este de vină pentru dezastrul în care au ajuns şi mineritul, şi energia. Pe fond, dl. Nica ar avea perfectă dreptate dacă ar aminti, în declaraţiile sale publice, faptul că vechiul Contract Colectiv de Muncă (CCM) a contribuit din plin la prăbuşirea CEH SA din simplul motiv că prevedea drepturi cu nemiluita (în totală discordanţă cu posibilităţile/ performanţele colosului economic). Dacă eşti cu capul pe umeri, indiferent că reprezinţi administraţia ori sindicatele, ţii cont şi de faptul că sacul are fund şi nu ai voie să iei mai mult decât poţi pune la loc. Asta au greşit, în rezumat, şi administraţia (pentru că a acceptat un CCM nerealist din motive sociale şi pentru beneficii personale/ electorale), şi sindicatele (pentru că, la înghesuială, au cerut mai mult decât se putea da, fără a se mai gândi la locurile de muncă – ale angajaţilor CEH şi ale celor din industriile conexe). Da, PSD a adus CEH SA în situaţia actuală! Dar asta s-a întâmplat cu complicitatea sindicatelor, a liderilor subjugaţi prin avantaje de ordin personal.
Pe fondul criticilor pe care dl. Nica, zis „Bebe”, le-a lansat în mod constant la adresa PSD (deşi administraţia complexu­lui l-a avantajat direct şi a „uitat” să-l ardă pentru pontajele fictive şi deconturile de carburant, deşi existau elementele concrete necesare; la fel şi organele abilitate ale Statului Român), apariţia liderului sindical la plenara PSD de la Hunedoara a fost o adevărată surpriză. Nu doar că liderul Nica şi-a nuanţat declaraţiile anterioare, dar a şi ţinut să-l felicite sincer pe… Laurenţiu Nistor (alias „Nistorescu Lucan” din scriptele mârşavei Securităţi comuniste) pentru modul „în care a gestionat de-a lungul acestui timp relaţia dialogului social, pentru că nu a fost una uşoară, am trecut prin momente foarte dificile, dar iată că am reuşit până la urmă să rămânem chiar prieteni”. Citatul e reprodus cu exactitate, cuvânt cu cuvânt…
Cum ar veni, ca să pricepem împreună mai bine, lucrurile stau aşa: dl. Nistor, adică şeful groparilor mineritului, cel care a girat personal toate conducerile incompetente ale CEH SA de până acum, e chiar prieten cu dl. Nica, sindicalistul care, în loc să-i dea cu capul de toţi pereţii pe nemernicii care au luat şansa Văii Jiului la un viitor, s-a dus ţintă, cu limba scoasă, la plenara PSD. Inconsecvenţă, ori ba?
Pe acelaşi stil, cu limba în faţă, dl. Nica a întâmpinat ieri, în presa locală, sosirea unui nou director general la CEH SA. Iată, în parte, declaraţia sa: „Numirea unui director general din cu totul altă parte decât Valea Jiului sau Hunedoara ne duce la gândul că actualul Guvern își trimite omul cu soluțiile de salvare a CEH. Dacă acesta vine în Valea Jiului, unde își are sediul Complexul Energetic Hunedoara, cu soluții financiare, dacă are un plan de stârpire a mafiei din energie, dacă dorește să rezolve neputințele din minerit și nu se lasă păpușat de actorii politici ai județului, în noi, liderii Sindicatului Muntele, va găsi un sprijin”. Cine sunt actorii politici (cu putere de decizie) ai judeţului? În mod evident este vorba exclusiv despre liderii PSD, conduşi de Laurenţiu Nistor, prietenul declarat mai deunăzi al… d-lui Nica. Păi şi, dacă vorbeşte despre „păpuşat”, oare n-ar fi vremea ca dl. Nica să dezvăluie procurorilor şi cine sunt păpuşarii, cine pe cine a „păpuşat”, dar mai ales care-i, cu nume şi prenume, lista completă a mafiei din energie? Asta l-ar ajuta pe dl. Nica, după atâtea schimbări de macaz, să fie – măcar în ceasul a XII-lea – consecvent în acţiuni şi declaraţii. Vom reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii