În 2108 inspectorii de mediu petroşeneni / Au aplicat 29 de contravenţii 

În 2108 inspectorii de mediu petroşeneni / Au aplicat 29 de contravenţii 

DISTRIBUIȚI

În aceste zile inspectorii de mediu din cadrul Biroului de Mediu al Poliţiei Locale Petroşani, ce aparţine de Primăria municipiului Petroşani, efectuează acţiuni de pândă şi de prindere a celor ce intenţionat aruncă deşeuri menajere lângă containerele aşezate în ţarcurile amenajate sau provenite, dar şi deşeuri provenite din construcţii, ştiindu-ser faptul că primăria a amenajat un spaţiu de depunere a acestor deşeuri în Colonia Petroşani, lângă staţia de sortare.

„Cine nu înţelege, va primi amendă, conform legislaţiei. Este de-a dreptul o măgărie să arunci deşeuri provenite din construcţii lângă containere, fără să plăteşti o taxă. Unde mai punem faptul că toată zona respectivă are de suferit, iar apoi cineva vine să strângă după ei fără să plătească primăriei nimic! Mai avem probleme şi cu cei ce scot la gunoi mobilierul vechi, canapele, fotolii şi tot felul de vechituri rezemate de gardurile ţarcurilor amenajate pentru deşeurile menajere. Nu-i normal ce se întâmplă, dar intensificăm acţiunile şi, repet, cei ce vor fi prinşi vor fi sancţionaţi”, a declarat, pentru ZVJ, Artur Ambruş.
Inspectoarele de la Mediu sunt conştiente că de munca lor şi a poliţiştilor locali depinde să avem un Petroşani mai curat. Doamna Ildiko Kovacs ne-a prezentat marţi, 23 octombrie, o statistică.
„E o muncă ce, poate, nu se vede, dar să ştiţi că ori de câte ori suntem sesizaţi, ori aflăm că într-o zonă există aruncate deşeuri menajere, ori mobilier vechi sau electrocasnice stricate, sau materiale provenite din construcţii ne deplasăm la faţa locului. De câteva ori ne-am întâlnit chiar şi cu dumneavoastră, aţi văzut probabil ce greu e să aflăm cine a aruncat mizeriile acolo, când anume s-a întâmplat şi aşa mai departe. Unii, chiar dacă observă, nu vor să ne spună. Noroc că există şi oameni de bună-credinţă, care îşi doresc şi ei un oraş mai curat şi nepoluat şi ne mai spun din ce scară sau din ce locaţie s-a adus gunoiul”, ne-a spus inspectorul Ildiko Kovacs. Acum vreo săptămână ne-am întâlnit cu două doamne inspector, întâmplător, în Petroşani Nord, într-un careu din spatele unor blocuri. Într-adevăr, acolo, cu o zi înainte era lună şi bec, oamenii coordonaţi de energicul Daniel Vişan, directorul executiv din primărie, lucrând să cureţe toate mizeriile ca la carte. A doua zi era prăpăd! Lângă containere erau tot felul de materiale provenite din lucrări de construcţii, plus alte deşeuri menajere. Cele două inspectoare de la mediu căutau să afle cine a făcut mizeria.
Din informarea prezentată de cei de la biroul de mediu din cadrul poliţiei locale, numărul total al contravenţiilor aplicate persoanelor fizice a fost de 29, de la începutul anului şi până acum. Pe de altă parte, numărul de chitanţe plătite de către populaţie pentru deşeurile provenite din construcţii a fost de 72, valoarea acestora fiind de 6.380 lei. În afară de „locul fierbinte” din careul respectiv de care s-a vorbit mai sus, mai există câteva astfel de locuri ce vor fi luate la pândă şi vor fi urmărite atent până ce făptaşii vor fi prinşi (în general sunt cam tot aceiaşi care poluează!). Este vorba de ţarcul amenajat pe strada 9 Mai, de lângă scările ce coboară la autogară (şi unde, aşa cum ne-a promis, Daniel Vişan a pus lucrătorii să cosească iarba, făcând lună şi bec zona din spatele autogării şi care între timp s-a umplut din nou de hârtii şi cartoane duse de vânt din cauza celor care aruncă deşeuri în afara ţarcului, plus mobilier şi alte cele şi care astfel îşi bat efectiv joc de munca unora şi altora!), de ţarcul de lângă Şcoala Gimnazială „Avram Stanca”, de ţarcul de lângă Piaţa Dacia, plus de zona din spatele clădirii termoficării din Colonia Petroşani. „Urmărim de ceva vreme şi îi vom prinde direct asupra faptului, negreşit aşa va fi”, ne spun inspectorii, susţinuţi şi de colegii din poliţia locală. Poate că mai eficient ar fi, şi am mai spus-o, montarea unor camere auto, provizorii. Aşa s-ar scăpa şi de orele de pândă şi de efortul uman depus totuşi de nişte femei, să nu uităm, plus că ar exista şi proba clară. Nu credem că vreo 7-8 astfel de camere ar face gaură în buget. Totul e să se lucreze inteligent!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii