Hotel Rusu a găzduiește Conferința Națională a Fedcerației Sanitas

Hotel Rusu a găzduiește Conferința Națională a Fedcerației Sanitas

DISTRIBUIȚI

Conferinţa Naţională a Federaţiei SANITAS se desfășoară zilele acestea la Hotel Rusu, în Petroșani. Cadre medicale din țară au venit la Petroșani pentru a discuta problemele stringente ale sistemului de sănătate. Primul subiect a fost  finanţarea spitalelor, problema sursă a celorlalte deficiențe puse pe tapet la această conferință.

La conferință a fost invităt, alături de Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență Petroșani, și primarul Tiberiu Iacob- Ridzi. Acesta este familiarizat cu nevoile de finanțate ale spitalelor, pentru că trebuie să facă față provocărilor apărute în procesul de modernizare al SUP. Primăria și Consiliul Local Petroșani au susținut spitalul în demersurile de modernizare și au alocat prompt sumele necesare pentru cofinanțarea marilor proiecte. ” Le mulţumesc că au ales municipiul Petroşani pentru acest eveniment de anvergură. Felicitări şi mult succes!”

Federația SANITAS a participat în 3 și 4 iunie, la negocierile pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate, alături de ministrul Sănătății,  Sorina Pintea, și ministrul Muncii,  Marius – Constantin Budăi. La această rundă de  negocieri, reprezentanții SANITAS și-au stabilit ca obiectiv principal tranșarea problemei zilelor suplimentare de concediu de odihnă.

În urma negocierilor din mai s-a depășit astfel vidul legislativ creat de Guvern, care a constrâns managerii unităților sanitare să ia măsuri extreme de tăiere sau reducere a unor componente salariale ale angajaților și /sau să reducă din cheltuielile aferente materialelor sanitare și îngrijirii pacienților.

Consiliul Național al Federației SANITAS din 19 februarie a decis înaintarea către Guvernul Romaniei și celelalte instituții de resort a unui document care cuprinde 7 revendicări fără soluționarea cărora sistemul public de sănătate va intra în colaps. Cele mai urgente solicitări se referă la asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate și reluarea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector „Sănătate. Finanțarea creșterilor salariale fiind acum legiferată, SANITAS se concentrează pe finalizarea negocierilor și semnarea Contractului Colectiv de Muncă, în regim de urgență, cu păstrarea clauzelor favorabile angajaților, existente în vechiul contract.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii