Grave omisiuni în Declarația de avere a unui consilier local al municipiului...

Grave omisiuni în Declarația de avere a unui consilier local al municipiului Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Cunoscut drept un apropiat al primarului Dan Bobouțanu (căruia îi votează, cu unele excepții, cam toate proiectele), consilierul local Radu Bogdan Giurgiu, ales pe listele Partidului Ecologist Român, nu pare să fi fost tocmai concentrat atunci când și-a completat Declarația de avere referitoare la anul 2016, document completat și înregistrat la data de 29.05.2017. „Concentrat” este, după cum veți vedea, un cuvânt cam dur în raport cu gravele omisiuni din Declarația de avere a alesului local menționat.

Trebuie spus din capul locului: completarea Declarațiilor de avere și interese nu este tocmai o glumă, semnatarii declarând “pe propria răspundere”, cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal privind falsul în declarații, chestiuni precum bunurile deținute, câți bani câștigă, cât au economisit ori cât au dat. În măsura în care îndeplinesc elementele constitutive, declarațiile incomplete ori inexacte pot trasforma declarantul în suspect, inculpat ori chiar condamnat.

În sinteză, aflați că în Declarația de avere completată la data de 29.05.2017, alesul local Giurgiu a declarat doar că a încasat 3.000 de lei în calitate de consilier local, în timp ce soția sa a încasat salarii în sumă totală 48.000 de lei. Atât.

O altă precizare importantă este aceea că declarațiile se completează și se referă la întreaga familie. Mai exact, trebuie să precizezi și dacă soțul/soția au un credit, o mașină, o casă etc. deoarece orice funcție publică presupune și o transparență pe măsură.

Mergem acum la Declarația de avere a doamnei V. Giurgiu, soția consilierului local, document completat la data de 25.05.2017, înregistrat la data de 15.06.2017 și referitor la toate aspectele averii la nivelul anului anterior, 2016.

Din document aflăm că familia Giurgiu deține un BMW (a.f. 2004), credite bancare în sumă totală de 87.000 de lei (contractate în anii 2014 și 2016, scadente în 2019 și 2021), iar doamna Giurgiu ar fi încasat salarii în sumă totală de 50.336 de lei. Acest document nu face absolut nici o referire la veniturile soțului.

De altfel, nici în declarația anterioară a domnului Giurgiu (completată în 2016 și referitoare la 2015) nu există referiri la autoturismul BMW, așa cum nu este declarat nici creditul contractat în anul 2014.

Am prezentat situația de fapt, așa cum rezultă aceasta din documente publice (pe care le puteți consulta aici și aici). În măsura în care persoanele menționate în articol consideră că sunt și alte informații (pe care noi nu le-am cunoscut, ori nu am avut acces), menționăm că vom publica orice precizări sau completări în subsolul prezentului articol.(sursa foto: facebook.com)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii