Grație primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, / Un Petroșani – mai verde, prichindeii – mai...

Grație primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, / Un Petroșani – mai verde, prichindeii – mai bucuroși 

DISTRIBUIȚI

Scriam înainte de Paști de faptul că primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a făcut câteva promisiuni pentru perioada imediat următoare, legate de locurile de joacă pentru copii și de plantarea unor arbori în anumite zone ale municipiului. Ei bine, sâmbătă, 11 mai, aceste lucruri chiar s-au întâmplat, edilul petroșenean inspectând rând pe rând toate zonele în aceeași zi.

Trei complexe de tobogane, leagăne și sisteme de cățărat 
„ultimul răcnet” care au fost achiziționate pe SEAP de Primăria municipiului Petroșani la prețul de 60.619 lei (fără TVA) au ajuns la Petroșani. Reprezentanții firmei Mag Consulting Project le-au montat în trei zone diferite. Un turnuleț cu tobogane și leagăne au ajuns la locul de joacă în aer liber din cadrul Grădiniței nr. 2 de pe strada Constructorul, un castel cu trei leagăne și sistem de cățărare a ajuns în parcul de pe strada Păcii din Aeroport, iar un al treilea complex de joacă asemănător celor două a ajuns în parcul de lângă centrul de bătrâni din Aeroport.
„Așa cum am mai declarat, procesul de reînnoire al jocurilor pentru copii din parcuri și din locurile de joacă pentru copii continuă la Petroșani.  Aceasta este doar o primă etapă în acest an. Vom avea în vedere și parcul mare și alte parcuri, astfel încât copiii noștri să se poată bucura de cele mai bune jocuri, petrecându-și astfel zilele călduroase în aer liber la joacă, alături de părinți și bunici”, ne-a declarat luni, 13 mai, primarul Petroșaniului.

70 de copaci și arbori ornamentali plantați în numai două zile
În ceea ce privește plantarea de copaci și arbori ornamentali în zonele municipiului unde există nevoie de așa ceva, procesul continuă. După acțiunile din aprilie, când în ZVJ am reflectat tot ce s-a întâmplat la acest capitol, punând în vedere inclusiv latura ce ține de plantarea de flori, în luna mai, până la finalul ei, vor mai avea loc câteva acțiuni importante, prin care peste 150 de arbori vor fi plantați. Prima serie s-a derulat, cum spuneam, sâmbăta trecută. Principalul beneficiar a fost parcul de pe strada Păcii din Aeroport. De la primarul Tiberiu Iacob-Ridzi am aflat că în acest părculeț au fost plantați 30 de tuia, iar în ziua de luni alți 10. Tot în acest parc au mai fost sădiți 5 castani și 10 platani, ceea ce va face ca acest parc, odată și cu montarea de jocuri noi pentru copii, să fie, în timp, unul frumos, atrăgător, în condițiile în care sunt destui copii în zonă și părinții demult insistau să se petreacă toate acestea, lucruri despre care ZVJ a mai scris în repetate rânduri și care e bine că s-au remediat.
Plantările de copaci au continuat, tot sâmbăta trecută, și pe strada Oituz, spre Unirii, fiind sădiți 5 arțari și 7 catalpe. Toți acești pomi au costat, pe SEAP, 25.000 lei fără TVA, fiind aduși de la o pepinieră din Lugoj.
De la primarul Tiberiu Iacob-Ridzi am aflat că se are în vedere, tot în această lună, și în Parcul Central „Carol Schreter” și în parcul de lângă piață de pe strada Avram Iancu plantarea în premieră la Petroșani a lavandei.
„Da. Vom pune de probă, iar dacă se prinde la anul vom continua acest proces, lavanda fiind un arbust de talie mică cu aspect foarte frumos și cu un parfum plăcut mirositor. De altfel, agricultorii nu-i spun degeaba aurul mov, deși ea poate fi și albă. Ea poate fi plantată din câte am înțeles atât primăvara, cât și toamna, în lunile septembrie și octombrie. De asemenea, în parcul de la piață dorim achiziționarea de gard viu, ce va urma apoi a fi plantat, dând peste un timp un aspect plăcut și viu parcului respectiv. În aceste două parcuri de altfel vom mai avea în vedere anul acesta și anul viitor și alte achiziții de jocuri, plus alte câteva investiții mici dar utile, cum ar fi montarea unor cișmele în parcul de la piață, sau reamenajarea spațiului pentru plimbat câinii cu stăpân din parcul mare, ori reamenajarea fântânii arteziene tot acolo”, a menționat pentru ZVJ edilul petroșenean.

Vor urma și parcările
Încheiem prin a mai spune că sâmbăta trecută, odată cu inspecțiile făcute la punctele de lucru din Aeroport, unde se plantau copaci sau se montau jocuri, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a stat de vorbă și cu locatari din blocurile din zonă, oamenii spunându-și nevoile legate de munca administrației locale. Cele mai multe sesizări făcute de cetățeni au vizat amenajarea de parcări. Primarul i-a ascultat și a promis că vine cu soluții, unul dintre locurile de parcare fiind deja identificată a se face undeva pe strada Aviatorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii