Gimnastică artistică / „Țară, țară, vrem campioane”

Gimnastică artistică / „Țară, țară, vrem campioane”

DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută la Buzău s-a desfășurat o nouă ediție a Campionatelor Naționale Școlare la gimnastică artistică.

 La această competiție au participast și fetele de la Colegiul Național Sportiv (CNS) Cetate Deva, fiind vorba, mai exact, depre fetele selectate în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane”.

Cu această ocazie, fetele de la CNS Cetate au arătat că gimnastica deveană are viitor. Ele au dominat copios întrecerea de la junioare II, nivelul 3, atât în probele individuale, în cât și în întrecerea pe echipe.

La echipe, CNS Cetate Deva a concurat cu două formule.

Echipa CNS Cetate I, în componența Ioana Danciu, Amalia Ghirgoarță, Timea Crișan și Timea Krizbai, a câștigat titlul național la această categorie de vârstă (gimnaste născute în 2007, n. red.), depășind prima formulă a celor de la CSȘ 1 Constanța.

Deva II, pentru care au evoluat Luana Șerbănescu, Andreea Nechita, Oana Cîmpan și Denisa Mândruț, a completat podiumul de premiere, câștigând medaliile de bronz.

Fetele au avut o evoluție foarte bună și în concursul pe aparate, ieșind în evidență Amalia Ghirgoarță, care a câștigatla paralele și la bârnă și a fost a doua la sol, tot ea terminând prima și la individual compus, acolo unde colega ei de la CNS Cetate Deva I, Ioana Crișan, a cucerit medalia de bronz. La sărituri au fost trei sportive de la Deva pe poziția a doua, Timea Crișan și Timea Kribai de pa prima echipă, și Luana Șerbănescu de la CNS Cetate II, în vreme ce Andreea Nechita, din „garnitura secundă” a clubului din municipiul de reședință a județului Hunedoara a cucerit medalia de bronz la bârnă. Pe urmele acestor fete calcă apăsat o și mai tânără gimnastă de la CNS Cetate Deva, Erika Gogoașe, care a devenit dublă vicecampioană națională școlară, cucerind medaliiile de argint la sol și sărituri și a terminat a treia la paralele. În total, la concursul de la Buzău, fetele de la CNS Cetate Deva, care sunt pregătite de antrenorii Gina Gogean, Lucica Rusan, Lucian Sandu și Sorin Tolteanu, au cucerit 14 medalii, dintre care patru de aur, șase de argint și patru de bronz.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii