Geoparcul Dinozaurilor de la Hațeg, reprezentat la Conferința Geoparcurilor Internaționale UNESCO

Geoparcul Dinozaurilor de la Hațeg, reprezentat la Conferința Geoparcurilor Internaționale UNESCO

DISTRIBUIȚI

O delegație de 14 persoane reprezentând Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului,  participă în aceste zile la cea de a opta Conferință a Geoparcurilor Internaționale UNESCO. Evenimentul este găzduit de Geoparcul UNESCO Adamello Brenta din Italia și reunește reprezentanți ai geoparcurilor internaționale UNESCO, ai geoparcurilor aspirante la acest statut, dar și oameni de știință și specialiști în tematica Geoparcuri din întreaga lume.

România prezintă în cadrul Conferinței o inedită expoziție intitulată ”Obiecte făcute din piatră. Patimoniul imaterial al Geoparcurilor Internaționale UNESCO”. Expoziția reunește obiecte din 32 de geoparcuri europene cu scopul de a prezenta publicului geodiversitatea Europei și rolul său în definirea identității locale.

De altfel, pe parcursul Conferinței, cei opt ambasadori pentru Geoparc au avut posibilitatea să asiste la prezentări și să interacționeze cu participanții din întreaga lume. Tinerii ambasadori s-au folosit de acest prilej pentru a-și promova grupul, unic la nivelul Rețelei Internaționale, activitățile, dar și proiectul Instagram intitulat ”#GGNyouth” inițiat în colaborare cu Geoparcul UNESCO Tumbler Ridge din Canada. Ei au organizat chiar și un Flashmob pentru a atrage atenția și pentru a-i invita pe toți participanții să îi încurajeze pe tinerii din geoparcurile lor să ia parte la acest proiect.

”Este o experiență unică și educativă. Faptul că am putut să fim prezenți aici și să reprezentăm cu succes Geoparcul în întreaga lume a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am făcut vreodată. Expoziția a ieșit mai bine decât ne-am imaginat , iar ceilalți au rămas impresionați de cum am reușit să punem în valoare toate obiectele. După această experiență pot spune doar: mândru că sunt român și că pot reprezenta Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului în întreaga lume!”, apreciază Robert Dumbuleu, ambasador pentru Geoparc.

”Săptămâna petrecută in Madonna Di Campiglio din Geoparcul UNESCO Adamello Brenta a fost una încărcată, însă marcată de un bagaj cultural și social impresionant. Privilegiul de a participa la conferințe a reprezentat o experiență nouă care, pe lângă scopul de a transmite ideile și conceptele unor oameni noi, aparținând unor culturi diferite, mi-au transmis ideea de implicare și de muncă susținută pentru atingerea unor obiective”, consideră Dan Suciu, Ambasador pentru Geoparc.

La cea de a opta Conferință Internațională a Geoparcurilor Internaționale UNESCO au participat circa 1.000 de persoane din 64 de țări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii