Fotbaliștii hunedoreni au donat sânge

Fotbaliștii hunedoreni au donat sânge

DISTRIBUIȚI

În județul Hunedoara, dar nu numai, ci în întreaga țară, întâlnim o realitate dureroasă: criza acută de rezerve de sânge.

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Hunedoara – Deva a făcut și face în continuare mai multe campanii de sensibilizare a opiniei publice, cu adresabilitate directă către potențialii donatori. Una dintre aceste campanii a avut efect în rândul unui cunoscut club sportiv din Deva. Un număr impresionant de băieți tineri, sănătoși și bine făcuți au venit să doneze, voluntar, sânge. Este vorba despre componenții echipei de futsal Autobergamo Deva. Fotbaliștii au fost însoțiți la această acțiune de mare umanism și de către conducerea tehnică și administrativă.
„Întotdeauna am socotit că clubul nostru a fost construit ca să facă bine comunității. Adică Deva să aibă performanțe și să fie mândră că are o echipă de top. Totodată, clubul nostru are datoria de a ajuta comunitatea. În plus, am și văzut tabelul domnului doctor Demeter, care a fost, tot timpul, din punct de vedre profesional, alături de echipă și ne-a ajutat cu rezolvarea problemelor medicale pe care le-au avut băieții, și, la apelul dânsului și pentru comunitatea locală, în primul rând, am decis să facem treaba aceasta. Consider că acest lucru ar trebui să-l facă toți sportivii. În mod normal, un sportiv este un om sănătos.
De aici așteaptă și ceilalți, mai ales de la cei care sunt sprijiniți și din bani publici, așa cum suntem și noi. E normal ca să întoarcem către comunitate aceste gratuități”, a declarat Dorin Dopa, președintele și finanțatorul celor de la Autobergamo Deva.
Și în Valea Jiului unii sportivi fac astfel de gesturi, dar în special studenții de la Universitatea din Petroșani au avut o astfel de inițiativă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii