„Fii conștient, nu dependent!” – work-shop de prevenire și consiliere antidrog

„Fii conștient, nu dependent!” – work-shop de prevenire și consiliere antidrog

DISTRIBUIȚI

Pe data de 11 iunie la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani a avut loc un interesant work-shop pe o problemă actuală: drogurile. Work-shop-ul a arătat celor prezenți faptul că prevenirea și consilierea antidrog sunt cele mai eficiente arme împotriva consumului de droguri. 

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și Casa de Cultură a Studenților din Petroșani încearcă printr-un proiect comun să evidențieze riscurile la care sunt supuși consumatorii de droguri, tinerii în mod special, încercând să pună în practică activități de prevenție și de consiliere, dar și să mediatizeze public aspecte legislative legate de consumul de droguri.
Ca un bun exemplu, pentru a conștientiza ce se întâmplă în organism atunci când se consumă droguri, în sală cei prezenți au primit ochelari speciali care simulează efectele consumului de droguri, putându-și astfel fiecare să-și dea seama care ar fi reacțiile după consumul unei doze de substanțe halucinogene. Tinerii au conștientizat astfel că drogurile nu pot face niciun bine în viața oricui, cei mai mulți fiind de-a dreptul șocați la ce au putut să vadă chiar cu ochii lor.
Tot în cadrul acțiunii au fost promovate serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara (CPECA) și s-a discutat despre posibilitatea ca tinerii să se implice în activitățile de prevenire a consumului de substanțe prin voluntariat.
La începutul lunii octombrie, după vacanța mare, studenții vor putea reveni la o nouă întâlnire cu reprezentanții centrului de prevenire antidrog și atunci se va știi exact și câți voluntari vor participa la acțiunile de prevenire a consumului de droguri realizate în cadrul acestui proiect.
„E un început de colaborare între Casa Studenților din Petroșani și CPECA Hunedoara și sper ca prin acțiunile pe care le vom face împreună prin acest proiect să avem un impact cât mai mare asupra tinerilor noștri, încercăm să-i facem să conștientizeze ce se întâmplă cu organismul lor atunci când consumă droguri, dar și să-i implicăm în activitățile de prevenire a consumului de substanțe halucinogene”, ne-a declarat Lavinia Hulea, directorul Casei de Cultură a Studenţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii