Evoluția pe piața de pariuri sportive în România

Evoluția pe piața de pariuri sportive în România

DISTRIBUIȚI

Oficial, casele de pariuri își făceau apariția prin Marea Britanie, în 1961. Câștigurile uriașe și numărul  mare de sedii a făcut ca evoluția acestei nișe să fie una culminantă. În România acest domeniu a început timid, fiind vorba despre sedii unde biletele de pariuri erau bifate cu pixul, în 3 exemplare pe hârtie autoimprimantă. Pentru cei care au debutat în acest domeniu odată cu apariția acestor case de pariuri începuturile acestea sunt despre nostalgia unor vremuri despre care acum zâmbesc. Acum însă totul este mai simplu, mai la îndemână.

În variantele caselor de pariuri de început clasamentele erau afișate pe mese, ofertele erau lipite pe geamuri și totuși exista și atunci regula de 3 evenimente pe bilet.

Timpul a trecut și desigur că oferta de pariere s-a diversificat și ea. A apărut spre exemplu șansa de a paria o șansă dublă la un meci. Era încă etapa în care stăteai cu biletul în mână în fața unui panou să afli ce rezultate ai.

Etapa teletextului

Domeniul pariurilor așa cum este el astăzi nu a fost dintr-o dată atât de popular. Ceea ce astăzi avem, portaluri și site-uri dedicate, precum Cota2.ro, erau o necunoscută până la un moment dat. Spre exemplu se afișau rezultatele pe teletext, la televizor. Era o evoluție și un pas important pentru casele de pariuri să facă asta, permițând jucătorilor să urmărească de acasă rezultatele, în timp ce se desfășura un joc.

Au apărut alți și alți pariori, noi agenții, dar și noi tipuri de pariuri, de sisteme și promoții totodată. Acestea din urmă creșteau în funcție de numărul de evenimente jucate. Totuși nimic nu a revoluționat la fel de mult precum apariția online-ului în toată această poveste.

Trecerea în online a pariurilor

Poate că cel mai însemnat reper în ceea ce privește evoluția acestei nișe se referă la apariția internetului și mai ales accesul la acesta, într-un mod din ce în ce mai facil. Pariorii au început să aibă de partea lor mai multă informație și nu mai depindeau de citirea de clasamente direct la agenții.

Tot acum marcăm și perioada în care mai multă informație a însemnat că pariorii au învățat despre subiect, despre cum să pună o miză sau cum să aprecieze o cotă. Pariurile sportive făceau competiție din ce în ce mai serioasă loteriei clasice, de unde și faptul că se încerca mereu a se scoate în evidență riscurile, criticând cotele fixe și așa mai departe. Nu a contat, pariurile sportive au continuat să fie apreciate, loteria să piardă din popularitate.

Următorul pas – parierea în casele de pariuri online

Un pas firesc de evoluție a fost clar despre posibilitatea de a paria online. Acest lucru a schimbat definitiv modul de joc, fiind ceva radical, dar benefic. Cu cât interneul lua amploare, cu atât piața pariurilor sportive din România era mai puternică. Era permis să pariezi de acasă, din confortul și intimitatea căminului, fără să mai fie nevoie de deplasare. Să gestionezi banii după bunul plac, cu acces la informație, cu posibilitate de a paria chiar și în timpul desfășurării  unui meci, urmărind și live și multe altele erau avantajele pentru pariori.

Comunități de pariori online

Tot de la an la an s-au înmulțit și comunitățile de pariori online. Acestea permit schimb de informație, de strategii. Au apărut și noi oferte de joc, mai stufoase, multe bonusuri, oportunități sau concursuri, promoții, idei împărtășite precum ponturile zilei de la Cota2.ro.

Este evident că vorbim despre o industrie aici. După experiența îndelungată au apărut și strategii care să combată eficient metodele de fraudă. Acum meseria de parior este una mai complexă ca oricând și supusă unor reguli diverse. Este important de punctat că vorbim totuși de o activitate legală în România. Casele de pariuri au licență și aceasta nu se obține deloc ușor, așadar nici nu vor risca să o piardă.

Progresele tehnologice își spun cuvântul, astfel că această nișă de activitate ține pasul cu modernul și îmbunătățește experiența jucătorilor pe măsură ce trece timpul. Un astfel de salt nu îl distingem pe moment, însă dacă ne uităm în spate la istoria și evoluția acestui domeniu ne dăm seama de diferențe. În anii 2000 nu prea îi venea cuiva să creadă că se va ajunge ca de pe telefon să poată paria și iată că acum acesta este un mod obișnuit de a plasa un pariu.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii