Eveniment / Carnavalul Medieval de la Hunedoara

Eveniment / Carnavalul Medieval de la Hunedoara

DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni, mai exact în perioada 28–30 august, are loc cea de-a IV-a ediție a Carnavalului Medieval de la Hunedoara. Evenimentul este organizat de „Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României” – APIR  şi Primăria municipiului Hunedoara, care au pregătit trei zile în care tradiţiile şi legendele locului, arta şi gastronomia secolului al XV-lea vor însufleţi Castelul Corvinilor.

Organizatorii evenimentului spun că animarea curții castelului va fi realizată cu succes de cavalerii și domnițele din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara. Turiștii se vor putea bucura pe tot parcursul evenimentului de atelierele meşteşugăreşti de pielărie, ţesătură, prelucrarea lemnului, pictură pe sticlă, ceramică sau de atelierele de dansuri pregătite de Nosa, jocuri și costume medievale.

În fiecare zi din cele trei dedicate evenimentului, începând cu ora 10:30 vor fi gătite preparate din bucătăria medievală, turiștii având șansa să guste mâncărurile pregătite cu fast, precum și să se bucure de atelierele meșteșugărești. Zona gastronomică se va afla sub coordonarea lui Andrei Moț, împreună cu bucătarii Ovidiu Demian și Gheorghe Galiș.

Vineri, de la ora 16:30 va avea loc „Parada costumelor medievale”, cu plecare din parcarea magazinului Kaufland spre Casa de Cultură. Începând cu ora 18:15 cei interesați pot urmări spectacolul „Commedia dell’arte Skepsis – Pețitorii Miaurlinei”, din curtea exterioară a castelului, iar între orele 17:45 și 21:00 (cu pauze), în curtea interioară a castelului, vizitatorii pot asculta concerte de muzică medievală susţinute de Truverii, Lupus Dacus și Blackbeers.

Sâmbătă, în intervalul 16:00-19:45 (cu pauze) poate fi ascultată din nou muzica medievală cântată de trupele Truverii și Lupus Dacus și poate fi urmărită „Commedia dell’arte Skepsis” în curtea interioară a castelului. Seara de sâmbătă se va încheia cu un spectacol de foc pregătit de Sirius, dar și cu punerea în scenă, în curtea din spatele Castelului, a piesei de teatru intitulată „Io, Mihai Voievod și Țara”, în regia lui Ciprian Dumitrașcu.

Duminică, pe lângă momentele zilnice, începând cu ora 17:15, în curtea interioară a castelului va avea loc din nou un spectacol de teatru semnat Skepsis, iar seara se va încheia cu un concert al trupei Cimpoierii de Transilvania.

Intrarea la Carnavalul Medieval este liberă pentru activitățile desfășurate în curtea exterioară din fața Castelului Corvinilor și zilnic după ora 18:00 în castel. Intrarea liberă se păstrează inclusiv la spectacolul de foc și piesa de teatru „Io, Mihai Voievod și Țara”, pusă în scenă de APIR, cu mențiunea că în ziua de sâmbătă castelul se va elibera la ora 20:00, iar intrarea la piesa de teatru se va face în intervalul 20:30-21:00 în limita locurilor disponibile. Turiştii care nu reuşesc să prindă un loc la spectacol pot urmări piesa de teatru pe un ecran amplasat în curtea exterioară din faţa castelului.

De asemenea, tot în aceeași perioadă, cei prezenți la castel vor putea asista și la „Festivalul Virșlilor”, eveniment ce se va desfășura în cadrul Carnavalului Medieval, în curtea exterioară din fața castelului.

Mihaela PETROȘAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii