Evaluarea Națională / Situaţia la zi după al doilea examen

Evaluarea Națională / Situaţia la zi după al doilea examen

DISTRIBUIȚI

Evaluarea Națională pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a a continuat joi, 20 iunie, cu proba de matematică.

2.861 de elevi înscriși
Până să vă spunem câți elevi din județul Hunedoara s-au prezentat la examenul de joi și câți au lipsit, trebuie să o luăm cu începutul. Pentru examenele de la Evaluarea Națională au fost trecuți pe liste 154.956 elevi din toată țara.
Conform datelor prezentate ziarului nostru de inspectorul general Maria Ștefănie, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, în județul Hunedoara au fost înscriși pe liste 2.861 elevi din clasa a VIII-a.

Prezență de peste 93% la examene
La primul examen, cel de limba și literatura română, s-au prezentat la începutul săptămânii 2.678 elevi, deci un procent de 93,6%.
La cel de-al doilea examen, susținut joi la matematică, au fost prezenți cu doi elevi mai puțin decât la examenul de limba și literatura română, 2.676 elevi, procentul de prezență al elevilor fiind deci cam același.
Reamintim faptul că elevii care nu se prezintă la examenele de Evaluare Națională pot să fie înmatriculați mai departe în clasa a IX-a, în baza mediilor din gimnaziu, evident acolo unde mai există locuri.
Alăturat vă prezentăm subiectele de la examenul de „Matematică” de joi.

Nici un elev eliminat
Imediat după examenul de la disciplina matematică, Maria Ștefănie ne-a declarat: „În tot județul nu am avut nici azi, nici la examenul de la începutul săptămânii elevi eliminați din sălile de examen sau alte incidente. Este îmbucurător acest fapt și ne bucurăm că elevii au înțeles că doar munca și forțele proprii sunt de ajutor la examene și nimic altceva. Acum ne pregătim de examenul de vineri de la limba maternă. Vor fi doar patru centre unde vor avea loc examenele, la Petroșani, Lupeni, la Deva și la Hunedoara. La 25 iunie se vor afișa rezultatele și tot în aceeași zi se vor putea depune și contestațiile. Din experiența anilor anteriori, contestațiile sunt undeva spre 10%, chiar mai puțin, 8%-9%. Pe data de 29 iunie vor fi afișate rezultatele finale. Noi sperăm ca elevii să obțină și anul acesta rezultate bune, de ce nu chiar mai bune decât anul trecut, când aproape 75% dintre absolvenții de clasa a VIII-a din tot județul au reușit să obțină media notelor peste 5,00”.

2.859 de elevi înscriși la Bac
Și fiindcă nu mai e mult și se apropie și Bacalaureatul, „examenul maturității” pentru absolvenții claselor a XII-a, am cerut câteva detalii de la interlocutorul nostru pentru cititorii ziarului nostru.
„Avem 2.859 de candidați înscriși anul acesta la Bacalaureat, din care 511 sunt din anii anteriori. Examenele vor începe la 1 iulie și ne așteptăm ca elevii hunedoreni să aibă rezultate și mai bune decât anul trecut, când rata promovabilității a fost de 68,73%. Când spunem asta, ne bazăm pe faptul că, pentru aceste examene foarte importante în viața oricărui absolvent de liceu, au muncit foarte mult în ultimul an atât elevii, cât și dascălii lor”, a menționat Maria Ștefănie, șeful Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii