Elevii din Deva au dat o lecţie unui oraş întreg în săptămâna...

Elevii din Deva au dat o lecţie unui oraş întreg în săptămâna curăţeniei generale. Bravo, copii!

DISTRIBUIȚI

În perioada 13-18 martie, peste 900 de școlari au luat la pas cartierele în cadrul campaniei „Haideți să curățăm Deva împreună”, ca să adune gunoaiele aruncate de alții în zona verde. Unii dintre ei și-au scos la curățenie și părinții sau bunicii. Campania de ecologizare a Devei şi-a propus să mobilizeze cât mai mulţi voluntari, dar strict instituţiile de învăţământ au răspuns la actul de voluntariat, restul au ignorat invitaţia. Din 30 de instituții publice invitate să sprijine proiectul, doar una a răspuns afirmativ. Încă o dată, copiii au strâns, iar adulţii s-au uitat. Cei mici le-au dat celor mari o lecţie: cea mai elementară lecţie de bun-simţ.

După o săptămână de muncă, administraţia locală din Deva a realizat statistica acţiunilor şi a ajuns la următoarele rezultate surprinzătoare:

– peste 1.200 de voluntari s-au implicat, timp de 6 zile, în campania pentru un oraş fără gunoaie, adunând, în total, peste 25 de tone de deşeuri (25.280 de kilograme).

– 75% dintre participanţii la acțiune au fost elevi şi profesori de la 9 şcoli, licee şi colegii din oraş.

– luni s-au alăturat campaniei de ecologizare inclusiv un inspector general şi un director de şcoală.

– marţi şi miercuri au fost zilele cu cei mai mulţi voluntari implicaţi în proiect: aproape 600 de persoane – copii, tineri şi adulţi – au ecologizat 16 zone din capitala județului.

– marţi s-a înregistrat şi cel mai mare număr de elevi participanţi la campanie – 250.

– Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” a fost şcoala cu cele mai multe prezenţe în campanie – 5 participări în 4 zile (de marţi până vineri). A urmat Colegiul Naţional Pedagogic ”Regina Maria”, cu două participări – miercuri şi joi.

– Colegiul Naţional „Decebal” a venit la curățenie cu cei mai mulţi voluntari – 150 de elevi şi profesori, şi a adunat cea mai mare cantitate de deşeuri dintr-o singură zonă – 5.120 de kilograme.

– cel mai mic participant la campania „Haideți să curățăm Deva împreună” a avut 5 ani.

– acțiunea care a cuprins tot orașul a fost surprinsă în peste 100 de fotografii.

Cei mai harnici dintre participanţii la curăţenie vor beneficia de călătorii gratuite cu telecabina pentru rudele și prietenii din alte orașe care vizitează Cetatea Devei și vor avea ocazia să fie primari sau viceprimari pentru o zi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii