Echipa ISU Hunedoara, participare excelentă la exercițiul național SEISM 2018

Echipa ISU Hunedoara, participare excelentă la exercițiul național SEISM 2018

DISTRIBUIȚI

Echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara a  participat, alături de toate formațiunile din țară, la un exercițiu amplu de intervenție în caz de cutremur. Am urmărit timp de 3 zile participarea acestora la exercițiul care a avut loc în Capitală, și care a însemnat cea mai amplă simulare de cutremur la nivel european din ultimele 2 decenii.

În data de 13 octombrie, începând cu ora 9.00 s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism. În cel mai scurt timp au început deplasarea spre Bucureşti 159 de pompieri ai Isu Hunedoara cu 24 mijloace tehnice.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În cursul nopţii de sâmbătă pompierii hunedoreni au ridicat spitalul mobil la sediul Spitalului de Urgenţă Floreasca și au fost responsabili cu transportul pacienților la spitale.

De asemenea, a doua zi, pompierii hunedoreni au fost implicaţi în misiunile de căutare-salvare. Conform scenariului, salvatorii hunedoreni au acţionat pentru scoaterea de sub dărâmături a două victime într-un site de cautare salvare amenajat la Academia de Politie. Pentru a ajunge la victimele blocate în subsolul şi parterul unei clădiri pompierii au tractat şi ridicat plăci de beton şi elemente de construcție. Pompierii au acţionat cu ajutorul echipamentelor aflate pe containerul multirisc şi a unei echipe de căutare canină.

 

Exerciţiul „Seism 20

18” a arătat, la mai bine de 24 de ore de la producerea cutremurului de 7,5 pe Richter, că 2.098 persoane au murit, alte 3.912 sunt rănite, 7.250 sunt dispărute, 30.000 sunt sinistrate şi, în total, sunt 130.000 de persoane afectate.

Luni dimineață, în jurul orei 6, pompierii hunedoreni au fost solicitaţi pentru o altă misiune de căutare

-salvare. Ajunşi în site-ul 3, amenajat la Academia de Poliție, salvatorii au avut misiunea de a căuta victime la etajul şi la subsolul unei clădiri. Deoarece scenariul prevedea prăbuşirea scărilor accesul la etaj s-a realizat cu autoscara ISU Bif. La etaj au fost gasite 2 victime, una conştientă, cu traumatisme minore, care se putea deplasa şi o alta inconştientă. Pentru pătrunderea în subsolul, blocat de dărâmături, pompieri

i au realizat o sparg

ere a zidului cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multirisc. La subsol pompierii hunedoreni au găsit 3 victime, din care 2 se puteau deplasa. Toate victimele au fost salvate si predate echipajului medical.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii