După ce și-a făcut cuib la Ministerul Muncii, pe promisiuni politice, Rîndunică...

După ce și-a făcut cuib la Ministerul Muncii, pe promisiuni politice, Rîndunică dă peste nas pensionarilor cu obligaţiile administrative

DISTRIBUIȚI

Pensionarii veniți ieri la întâlnirea cu oficialii din Minis­trul Muncii și Ministerul Consultării Publice și Dialogului cultural, Adrian Marius Rîndunică, respectiv Gabriel Petrea, au reproșat faptul că au fost trădați de PSD, partid pe care îl vor sluji până la moarte. Doar că ar vrea să moară cu dreptatea vizibil marcată pe cuponul de pensie, nu cu promisiuni, mai ales după ce au tot adus guvernanților dovezi că sunt nedreptățiți, și memorii peste memorii cu reglementările dorite.
Nu vor pensii speciale pentru nimeni, vor pensii echitabile, și au votat PSD doar cu acest gând. Știm cu toții, în campanie PSD a defilat cu sloganuri care mai de care mai captivante: salarii uriașe, pensii uriașe, creștere economică, durabilă, investiții etc. Însă astăzi pensionarii au doar promisiuni, nimic în plus la pensie, în schimb tot poartă un monolog cu guvernanții.
Deranjat de avântul pensionarilor, vocea lor ridicată și reproșurile politice, secretarul de stat a luat cuvântul și a menționat că pensionarii ar trebui să depună niște memorii scrise. Când în sfârșit a înțeles că pensionarii au depus zeci de memorii, a precizat că dumnealui nu a văzut niciunul, iar mai apoi, destul de grav, a subliniat că la minister se face administrație, nu politică, iar discuțiile politice nu își au locul aici. Totuși, nu a ratat momentul să le dea peste nas pensionarilor, și să le amintească că legea aceea criticată de pensionari e făcătura opoziției. Este neserios din partea unui secretar de stat căruia partidul i-a făcut cuib la minister să se lepede de haina politică atunci când i se reproșează politic unele deficiențe, care nu erau pe programa politică!
„Doar cine nu muncește nu greșește, nu este cu rea-voință. Până acum marea parte a măsurilor guvernului a venit în beneficiul populației. Am înțeles problema dumneavoastră și să știți că o tratăm foarte în serios. Noi am venit aici, așa, așteptam memoriile de la domnul prefect, ori de la casa de pensii, și le discutam acolo. Nu, am venit să discutăm cu dumneavoastră pentru că mesajul cel mai corect şi cel mai ferm vine din teritoriu, de-aia am venit la Petroșani și îmi mai doresc un singur lucru, să veniți la noi cu memorii concrete, pentru că am notat ce ați spus dumneavoastră, tratăm cu celeritate. Am auzit și acuze. Să știți că nu a făcut nimeni nimic cu rea-voință, nimic. Până una-alta, dacă ne uităm către legea salarizării și alte schimbări, cred că au fost foarte bine-venite. D-aia am venit aici ca să vă consultăm, să prindem propunerile în noua lege. Într-adevăr, îmi asum să ne certați pentru că poate au fost și decizii care v-au afectat cumva. Am înțeles, și transmitem doamnei ministru. Și dacă îmi aduc aminte de legea asta, un pic cu probleme, de 263, hai să ne aducem aminte cine guverna atunci… (cine guvernează acum, a venit replica pensionarilor, asta e problema, n.r.). Știți care-i povestea, noi nu am venit aici să facem politică, am venit să facem administrație în favoarea dumneavoastră. Dacă veneam să facem politică veneam și stăteam la sediul partidului. Dacă aveți memorii pentru noua lege să ni le dați. (Din sală se menționează că au tot trimis ligile memorii peste memorii la minister). Să știți că până acum nu a ajuns niciun memoriu la mine, nu am primit niciun memoriu din Valea Jiului”, a spus secretarul de stat Adrian Marius Rîndunică.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii