După ce a străbătut cu mult peste jumătate din distanţa ce o...

După ce a străbătut cu mult peste jumătate din distanţa ce o avea de făcut înot pe Dunăre (peste 1630 km parcurşi!) şi dacă totul decurge normal, / Sâmbătă, 12 august, Avram Iancu ar putea intra în ţară!

DISTRIBUIȚI

Aşa cum descriam în relatarea anterioară, înotătorul petroşenean în ape deschise Avram Iancu a trecut demult de jumătatea traseului de 2.860 km cât are Dunărea de la izvoare şi până la vărsarea în Marea Neagră. Iancu se pregătea miercuri să intre triumfal înot în ultima capitală europeană străbătută de bătrânul fluviu, Belgrad, Republica Serbia, stabilind astfel un nou record: primul înotător din Europa care a legat înot, fără costum de neopren, cele patru capitale danubiene! Deja Avram are străbătuţi peste 1.630 de km, rămânând circa 1.230 km, din care 1.050 km pe teritoriul României! Asta înseamnă că peste puţin timp românul va înota numai pe sectorul românesc de apă, în paralel cu malul sârbesc şi apoi bulgăresc, după care se va despărţi de malurile ţărilor străine definitiv, pe o distanţă de 354 de km va înota doar pe teritoriul ţării noastre, până la final. Să dea Domnul să ajungă la Marea Neagră fără probleme!
Miercuri dimineaţa, după cinci kilometri de înot de la ultimul popas, aflat la borna 1219 (marţi a înotat 39 de km trecând şi de Novi Sad!), sportivul nostru a ajuns şi la locul unde Tisa se varsă în Dunăre, valurile înalte şi curenţii puternici fiind la ordinea zilei, vântul deasemenea, pe un soare arzător.
Dar vestea cea mai tare este că deja Iancu şi-a propus să intre în ţară la Baziaş sâmbătă, 12 august, undeva în prima parte a zilei, punctul de oprire şi de sărbătorire a acestui ţel din acest proiect fiind în zona oraşului Moldova Nouă. Acolo unde va fi prezent, din câte am aflat de la soţia sa, inclusiv primarul localităţii respective, care doreşte să-l întâmpine şi să-l felicite într-un cadru oficial! Deci, cei care doriţi să fiţi alături de Iancu la intrarea în ţară, sâmbătă, mai cu seamă că e week-end, puteţi ajunge într-o plimbare cu maşina la Moldova Nouă (distanţa fiind de circa 270 km), unde veţi avea ocazia unică să întâmpinaţi un mare înotător român care a străbătut toată Dunărea înot până la intrarea în ţară şi să-l felicitaţi aşa cum se cuvine şi cum credeţi de cuviinţă. Fireşte, în funcţie de evenimente (că înotul pe Dunăre nu e lipsit defel de pericole şi de tot felul de păţanii), această zi s-a putea decala, dar ca să fiţi siguri şi să nu mergeţi degeaba toate amănuntele de acest gen le puteţi afla din timp, de vineri seara, de pagina de Facebook a lui Avram Iancu.
La plecarea din faţa Primăriei municipiului Petroşani, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a spus că „probabil când intră în ţară îl vom aştepta şi noi, cei de la Petroşani din administraţia locală, cu Tricolorul României, aşa cum trebuie în astfel de ocazii, că ceea ce face el înseamnă mult pentru imaginea oraşului şi zonei noastre, pentru judeţul Hunedoara şi România!”. Rămâne de văzut dacă se va pune în practică acest lucru, miercuri când am scris aceste rânduri nereuşind să luăm legătura cu edilul petroşenean.
Din ce am mai aflat, tot miercuri, de la omul de afaceri lupenean Emil Părău, dumnealui îl va aştepta pe Iancu la Pensiunea Gruia de pe marginea Dunării, o locaţie proprietate personală. N-ar fi exclus, în funcţie de agenda sa de lucru, ca Emil Părău să fie prezent şi sâmbătă. „Dacă nu pot merge, cu siguranţă îl voi aştepta la Gruia. Este mare lucru ce face el şi trebuie să avem tot respectul faţă de munca sa, faţă de recordurile pe care le stabileşte”, ne-a spus Emil Părău. Baftă Iancu şi putere, hai că nu mai e mult!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii