După 55 de zile şi 1.810 km / Avram Iancu înoată în Dunărea...

După 55 de zile şi 1.810 km / Avram Iancu înoată în Dunărea românească 

DISTRIBUIȚI

Exact 55 de zile i-au trebuit bravului înotător român în ape deschise să străbată Dunărea de la izvoare până la graniţa cu România, Iancu stabilind un record mondial greu de egalat în condiţiile în care înoată fără costum de neopren! 

La Moldova Nouă 
Exact la 15 august, Iancu intra triumfal în Dunărea Românească, ajungând la Moldova Nouă. Acolo unde, în cadrul „Zilelor Oraşului”, primăria şi primarul Toma, în mod special, precum şi prefectura judeţului şi consiliul judeţean s-au mobilizat ca la carte să-l întâmpine aşa cum se cuvine, cu onoruri, pe sportivul petroşenean. Nici nu-i de mirare atunci că peste 1.000 de români, în general localnici sau din zonă, dar şi oameni sosiţi din Petroşani (inclusiv colegi ciclişti de-ai lui Iancu din cadrul Asociaţiei Bike&Run Petroşani), sau din alte părţi ale ţării (unii aflaţi ca turişti la Dunăre), l-au aşteptat pe Iancu la mal. Sportivul nostru nu i-a dezamăgit. În jurul prânzului a sosit în uralele celor prezenţi!

Hora bucuriei româneşti
Cuvintele bucuriei şi ce a urmat apoi sunt aproape de prisos. Intonarea Imnului de Stat la o vioară de către un instrumentist profesionist, mesajele adresate de oficialităţi şi prieteni și o mare horă românească la care s-a băgat şi înotătorul i-au adus multă bucurie şi energie sportivului. Energie pozitivă de care avea nevoie cu prisosinţă pentru că, să nu uităm, lupta cu bătrânul fluviu nu s-a încheiat, până la km 0 de la Sulina mai rămân 1.000 de km, începând cu ziua de joi, 17 august.

Soţia şi fetele
De la Tunde Vanea am aflat că sportivul a luat-o din loc, după o seară petrecută în mijlocul familiei şi oamenilor care sărbătoreau „Zilele Oraşului Moldova Nouă”, după ce Iancu a fost invitat pe scenă de artiştii ce susţineau un concert de muzică să le vorbească celor prezenţi, fiind aplaudat la final minute în şir!
„Suntem după intrarea în ţară cu o stare de spirit schimbată, cu o energie pozitivă mult mai mare decât acum câteva zile şi cu un optimism la maxim, mai ales după baia de mulţime de marţi de la Moldova Nouă. Iancu şi-a regăsit din nou soţia, care l-a întâmpinat pentru a treia oară pe parcursul celor 55 de zile trecute (după episoadele Viena şi Budapesta), dar şi pe minunatele lui perle şi diamante, fetiţele sale dragi, cărora le-a fost foarte dor de tatăl lor şi viceversa. Fata cea mică a fost de altfel nedezlipită marţi de tatăl ei şi au existat nişte momente foarte înduioşătore, aşa cum îi stă bine unei familii frumoase şi acestei extraordinare aventuri pe Dunăre. Astăzi Avram se îndreaptă spre localitatea Baba Caia, urmând ca mâine să ajungă la km 1.000. Practic, ultima mie de kilometri din traseul său. Dar aceşti kilometri sunt dulci, deoarece ne aflăm acasă, e vreme bună, apă caldă şi destul de liniştită, iar zilele următoare Canah (sponsorul înotătorului) va suplimenta din câte am înţeles suportul tehnic, atât pe apă, cât şi terestru. Până să intrăm în ţară, cu vreo câteva zile înainte, a fost foarte greu! A plouat vreo trei zile întruna, şi vântul a suflat din faţă. Existau valuri de 1 metru, astfel că înaintarea pe Dunăre a fost dificilă şi mult întârziată. Apoi n-am scăpat doar cu atât, a venit şi o zi cu furtună şi vreme extremă, îngrozitoare, o zi în care nu s-a putut face mare lucru. După aceea au urmat toate formalităţile vamale de ieşire din Serbia şi de intrare în România, trecute şi acestea cu brio, dar care ne-au întârziat puţin. Azi, miercuri, vremea e bună şi apa caldă, fapt ce-i dă putere sporită şi încredere sportivului, dar şi caiacistului ce-l însoţeşte, colegul nostru Valerică Rîmbu”, a declarat, pentru ZVJ, coechipiera lui Avram Iancu din această aventură pe Dunăre, Tunde (cum îi spun prietenii) Vanea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii