După 50 și 60 de ani de căsnicie / 27 de cupluri –...

După 50 și 60 de ani de căsnicie / 27 de cupluri – premiate de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi

DISTRIBUIȚI

Ca în fiecare an, municipalitatea din Petroșani sărbătorește pe data de 15 mai Ziua Familiei. An de an, la jumătatea lui florar, Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroșani se umple de lume, în principal de cupluri care în acest an sărbătoresc 50 și 60 de ani de căsnicie.
Așa a fost și anul acesta, miercuri sala fremătând din nou de viață.

4+23
Patru cupluri au fost premiate cu diplome, flori, șampanie, dulciuri și cu 700 lei de primarul Petroșaniului, persoane care stau de șase decenii împreună și care au trecut și au petrecut împreună atâtea și atâtea. Le amintim aici, așa cum ZVJ o face de fiecare dată: Emilia și Vasile Pop, Maria și Gheorghe Tănasă, Lucreția și Miron Gălățan și Maria și Constantin Pocșan.
Alături de aceste fericite cupluri au fost prezente și au fost, de asemenea, premiate de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi cu aceleași cadouri și atenții din partea primăriei și consiliului local, plus suma de 500 lei, alte 23 de cupluri, pe care de asemenea le amintim aici: Niculina și Nicolae Iancu, Maria și Dumitru Săulescu, Adolfina și Mănăilă Bărăian, Maria și Corneliu Floroiu, Angela și Ion Trușcă, Victoria și Iordache Stan, Ana și Aurel Bărăian, Silvia și Constantin Popescu, Viorica și Adrian Cârciumaru, Maria și Augustin Mastan, Teodora și Carol-Ioan Turbuțan, Stana și Gheorghe Bîtcă, Gica și Constantin Aldea, Maria și Emerich-Ludovic Jezsek, Ecaterina și Antoniu Legrand, Maria și Neculai Stoica, Lucia și Ion Avădanei, Dorica și Petru Vreja, Zoița și Laurențiu Burlui, Verginia și Ioan Roșca, Marta și Mihai Varga, Marioara și Grigore Olaru, Maria și Vasile Frenț. „La Mulți Ani” și sănătate și din partea redacției!

Dumnezeu, înainte de toate!
Rând pe rând, toate aceste cupluri au fost felicitate personal de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. La finalul premierii, cine a avut ceva de spus a primit microfonul. În general, discursurile au avut ca esență ideea de încredere și ajutor reciproc a soțului și soției, devotamentul, munca, buna înțelegere, doar așa fiind posibil ca o jumătate de secol sau și mai bine o familie să rămână unită. Interesantă este și concluzia doamnei Maria Săulescu, spusă celor din sală: „(…) Mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns azi aici. Trebuie să-i mulțumim toți că suntem împreună, să-i mulțumim că ne-a dat sănătate, cât o avem – mai bună sau nu – dar important este că suntem încă împreună și azi ne bucurăm. Sănătate și fericire tuturor celor prezenți azi în sală și mulțumiri consiliului local și primăriei, în special domnului primar, pentru acest frumos eveniment (…).”

Un primar – reîncărcat ca „Matrix” de energia pozitivă a celor din jur
După pozele de grup și ciocnirea cupelor de șampanie de la final, dar și după un emoționant moment de muzică folk dedicat distinșilor domni și doamne din sală de către talentata, Luminița Donisa, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a declarat pentru ZVJ:
„Astăzi avem un eveniment foarte frumos. Ca de fiecare dată, sărbătorim Ziua Familiei alături de oameni pentru care familia a fost totul, oameni care după o jumătate de secol și mai bine sunt încă împreună, fiind un exemplu pentru noi toți, oameni care au muncit pentru familiile lor și comunitatea din care fac parte o viață întreagă și care acum se bucură de copiii și de nepoții dumnealor, cei care vor duce la Petroșani familia mai departe. Oameni cărora noi toți trebuie să le mulțumim azi pentru munca lor, pentru ce ne lasă prin familiile dumnealor și cărora să le urăm în continuare să aibă parte de multă sănătate și bucurii alături de cei dragi. De fiecare dată când avem astfel de evenimente frumoase, de suflet, eu, personal, simt că mă reîncarc cu energie pozitivă, extrăgând de la dumnealor bucuria de a trăi, veselia și fericirea dată de acest moment plăcut. Cu bune și cu rele, dar cu credință în Dumnezeu, fiecare dintre dumnealor au ajuns, iată, la această vârstă frumoasă, alături de jumătate, de omul cu care au împărțit de-a lungul anilor bucuriile și suferințele”.

Premiată de primar la 100 de ani!
Pentru primarul Petroșaniului ziua de miercuri a început cu vizita făcută de acesta la o distinsă doamnă care a împlinit anul acesta frumoasa vârstă de 100 de ani. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a vorbit puțin și despre acest moment: „Am acordat o diplomă și un premiu unei doamne din Petroșani care a împlinit 100 de ani. Este vorba de doamna Eugenia Vrânceanu, pe care am găsit-o la domiciliul dumneaei într-o vervă deosebită, plină de energie și foarte pozitivă. Ne-a cântat, inclusiv Imnul Regelui, ne-a recitat versuri, ne-a povestit… Ce să spun, o zi încărcată de energie pozitivă, venită dinspre niște oameni adevărați care au reușit în viață prin puterile lor, oameni iubitori de Dumnezeu și de familie, de țară și de comunitatea locală din care fac parte. La Mulți Ani și pe această cale doamnei Eugenia și tuturor celor premiați de municipalitate azi!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii