După 5 ani de la depunerea cererii de finanțare. Bulzeștii de Sus...

După 5 ani de la depunerea cererii de finanțare. Bulzeștii de Sus primesc bani pentru drumurile comunale

DISTRIBUIȚI

Comuna Bulzeștii de Sus a depus în 2013 la Ministerul Dezvoltării o cerere de finanțare pentru asfaltarea drumurilor comunale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

La 5 ani distanță au ajuns banii și la Bulzeștii de Sus. Drumurile  comunale administrate de comuna Bulzeștii de Sus sunt în totalitate slab pietruite sau din pământ, cu pante mari în profil longitudinal și lipsite de dispozitive de scurgere a apelor, practic apa pluvială spălând partea carosabilă. Acest lucru face ca drumurile să fie greu accesibile chiar și pe perioade uscate din cauza denivelărilor pronunțate formate în timp. Starea actuală a drumului comunal DC5D afectează siguranța circulației rutiere.

Bulzeștii de Sus are în componență următoarele sate:  Bulzeștii de Jos, Bulzeștii de Sus (reședința), Giurgești, Grohot, Păulești, Rusești, Stănculești, Ticera și Tomnatec. Ele sunt străbătute de DJ762, un drum și el cu foarte mari probleme, dar care intră în responsabilitatea Consiliului Județean Hunedoara. Administrația locală a cerut bani pentru reabilitarea drumurilor comunale, și are în vedere pe viitor dezvoltarea agroturismului. Comuna se pretează unei astfel de activități turistice pentru că oferă ce alte localități nu au. În primul rând un aer de foarte bună calitate, cu doze de substanțe poluante și radiații mult sub limitele maxime admise. De asemenea, la Bulzeștii de Sus se păstrează nealterate structura și modul de viață rurale. Însă turiștii trebuie să și poată ajunge aici pentru ca zona să se dezvolte.

Lungimea totală a drumului de reabilitat este de doar 3.1 km,  DC5D:DJ762(km 21+500)-Giurgesti, km 0+000 – km 2+800.

În momentul de față primăria comunei a scos la licitație proiectarea și asistența tehnică pe durata lucrărilor în cadrul proiectului. Valoarea estimată este de 68.330 lei. După realizarea proiectării vor putea fi scoase la licitație și lucrările de asfaltare efectiv.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii