După 1 noiembrie, pe Defileul Jiului / Va fi asfalt nou de...

După 1 noiembrie, pe Defileul Jiului / Va fi asfalt nou de la un capăt la celălalt

DISTRIBUIȚI

De la 1 noiembrie drumul de pe Defileul Jiului va fi deschis circulaţiei 24 de ore din 24, în condiţiile în care drumarii vor să termine până atunci de turnat asfaltul de la un capăt la altul.
Ştirea zilei în materie de drumuri din zonă ne-o dă Ion Tudor, directorul secţiei Drumuri Naţionale Tg-Jiu. Şi nu e vorba de orice drum, ci de DN 66, sectorul Defileul Jiului, un drum important pentru Valea Jiului.
„Ceea ce ne-am propus şi am promis va fi gata: stratul de uzură finalizat până la Lainici, iar de la Lainici până la Petroşani două straturi de asfalt nou. Urmând ca în primăvară să se toarne şi stratul de uzură pe segmentul de drum Lainici-Petroşani. Pentru anul viitor vor mai rămâne, pe lângă acest strat de uzură de care am spus, parcarea de la Lainici – care va fi transbordată pe partea cu mănăstirea şi podul nou – tot de la Lainici. Oricum, în doi ani de zile lucrurile s-au pus la punct şi cu această mare şi importantă lucrare…”.
Tot Ion Tudor susţine că în momentul de faţă se lucrează pe defileu… susţinut şi odată cu înaintarea la drum se montează din mers şi parapeţii de susţinere, plus alte lucrări mai mici, dar necesare la un drum atât de important: „Parapeţii se montează din mers, se fac şi alte lucrări mai mici, dar necesare la o reabilitare de drum naţional. Mai sunt de montat parapeţii metalici şi alte câteva lucrări, plus cele de asfaltare. Noi şi azi asfaltăm de la Lainici înspre Petroşani, avem deja vreo 7 kilometri turnaţi, plus alte câteva segmente. Ne mişcăm bine şi vrem să terminăm cum avem planul”.
Dar poate că vestea cea mai bună dată de Ion Tudor este aceea că după 31 octombrie DN 66 nu va mai fi oprit ziua pentru lucrări.
„După 1 noiembrie nu mai închidem drumul, deoarece nu cred că mai sunt motive să o facem. Şoferilor le spun doar atât şi sper să-i bucure: după 1 noiembrie vor avea pe defileu cu adevărat un drum bun, cu asfalt nou turnat de la un capăt la celălalt”, ne-a declarat directorul secţiei Drumuri Naţionale Tg-Jiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii