DSVSA Hunedoara a achiziționat vaccinurile necesare pentru perioada următoare

DSVSA Hunedoara a achiziționat vaccinurile necesare pentru perioada următoare

DISTRIBUIȚI

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara a achiziționat trei tipuri de vaccinuri necesare pentru prevenirea bolilor larg răspândite printre animalele domestice crescute în ferme de producători: Tuberculina ” A”, Tuberculina ” B”, Vaccin anticarbunos. Pentru achiziția acestora au fost alocați 126.700 lei.

Vor fi achiziționate 35.000 de doze de Tuberculina Tip Aviar-TIP A, în valoare de 84.700 lei, fără TVA. Vaccinul se  foloseşte în diagnosticul alergic in vivo – al tuberculozei  de tip aviar, prin testul  unic (testul intradermic simplu) la păsări şi pentru diagnosticul alergic diferenţial, prin testul comparativ simultan (testul intradermic comparativ de tuberculinare) la celelalte specii ţintă.

De asemenea, se vor achiziționa alte 35.000 de doze de  Tuberculina Tip Bovin -tip B, în valoare de 32.900 lei, fără TVA. Speciile țintă pentru care se achiziționează aceste vaccinuri sunt bovinele, porcinele, ovinele, cabalinele, carnasierele. Se utilizează pentru diagnosticul în vivo al tuberculozei prin test alergic, unic şi comparativ intradermic.

Se achiziționează și 100.000 de doze de vaccin anticarbunos, valoarea fiind de 9.100 lei, fără TVA. Vaccinul se foloseste pentru imunizarea contra antraxului a bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor și cabalinelor, atât preventiv cât și de necesitate.

Vaccinarea preventivă se efectuează primăvara, cu repetiție la 6 luni. Vaccinarea de necesitate, în mediu infectat, se execută la animalele clinic sănătoase după ce animalele febrile se scot din efectiv.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii