DSP Hunedoara- detalii despre controlul la firma de dezinsecție DD Chim

DSP Hunedoara- detalii despre controlul la firma de dezinsecție DD Chim

DISTRIBUIȚI

Urmare a cazurilor de intoxicații apărute la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn, o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara – SCSP s-a deplasat la societatea SC DD CHIM SRL., după ce 4 elevi s-au intoxicat în urma realizării dezinsecției. Aici inspectorii au constatat următoarele:

– procedurile de dezinsecție, dezinfecție, deratizare au fost efectuate urmare a achiziției publice pe SEAP din data de 16.12.2019, pe o suprafață interioara de 5234 mp. Nu se prezintă nici în achiziția SEAP nici în procesul verbal de recepție a lucrărilor un deviz detaliat cu privire la numărul de săli de clasa, spații anexe, volumul acestora. Pe perioada desfășurării controlului s-a discutat cu dl Rumega Marius, unul dintre operatorii participanți la efectuarea operațiunilor sus menționate. Din discuțiile purtate cu operatorul reiese ca operațiunile au fost efectuate în data de 10.01.2020, iar procesul verbal de recepție a lucrărilor a fost încheiat la data de 17.12.2019. Din procesul verbal de recepție al lucrărilor rezultă că beneficiarul a fost informat cu privire la substanțele folosite, măsurile de precauție și măsurile de prim ajutor recomandate de producător.

Conform cu procesul verbal de recepție a lucrărilor din data de 17.12.2019 produsele biocide utilizate la efectuarea dezinsecției și dezinfecției au fost combinate și utilizate concomitent prin pulverizare cu atomizorul, ceea ce nu este în conformitate cu indicațiile de utilizare din avizele sanitare ale produselor.

În urma verificării Registrului National al produselor biocide actualizat în septembrie 2019 se constata ca produsul  SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr.1171 BIO/02/12.24 (la pozitia 644), nu mai este avizat sanitar începând cu data de 01.05.2019 întrucât producătorul nu face dovada înregistrării produsului în R4BP până la cel târziu data includerii ultimei substanțe active în lista substanțelor aprobate. Drept urmare se consideră ca operatorul a utilizat produsul după data de expirare a Avizului de punere pe piață.

Personalul angajat deține certificate de calificare profesională și certificate de însușire a noțiunilor fundamentale de igiena conform Ord.MS nr.1225/2003.

Fata de cele constatate au fost dispuse următoarele măsuri:

– cantitatea de 35 l PREVENTOL CD 60 1 lot PRW cu data de expirare 03.2020 a fost interzis de la utilizare și rămâne în păstrarea d-lui Pusok Sandor. Se va lua măsura eliminării produsului de către o unitate specializata, urmând ca documentul de eliminare sa fie prezentat la DSP Hunedoara.

– a fost sancționat contravențional conform HG 617/2014,art.13, lit.a cu amenda contravențională în valoare de 40.000 lei SC DD CHIM SRL HUNEDOARA, reprezentata de dl Vereș Csaba, asociat unic.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii