Drumul național de pe Defileul Jiului / A fost recepţionat cu succes

Drumul național de pe Defileul Jiului / A fost recepţionat cu succes

DISTRIBUIȚI

Recepția lucrării de la drumul național ce străbate Defileul Jiului a fost realizată. De la șeful secției Drumuri și Poduri Tg. Jiu din cadrul CNAIR, inginerul Ion Tudor, am aflat că nu au fost probleme cu recepția și că pe drumul ce leagă Petroșaniul de Sadu via Tg. Jiu se circulă acum foarte bine, după zeci de ani cu tot felul de probleme legate de nesiguranța traficului auto, cauzată în mod special de îngustimea terasamentului șoselei, dar de și căderea stâncilor de pe versanți în lipsa plaselor de siguranță. 

„Nu o spun eu, o spun șoferii și dacă doriți și concret, statistic, numărul de accidente rutiere pe această zonă a scăzut considerabil. Asta denotă că se circulă foarte bine. Au fost lucrări de calitate, complexe, iar constructorul va trebui să remedieze orice defecțiune ivită timp de doi ani, cât acest drum se află în garanție, conform contractului. Momentan, nu sunt probleme decât cu lăstărișul crescut foarte mult și care pe unele porțiuni reduce din vizibilitatea indicatoarelor rutiere. Mai sunt ceva probleme cu anumite rigole, unde s-au adunat aluviuni de pe versanți în urma ploilor. Acum ne ocupăm și de acest aspect, ca și de lăstărișul crescut. Totul va fi în regulă după ce terminăm aceste activități de întreținere în câteva săptămâni. Alte probleme nu sunt legate de acest drum și mă bucur că a fost finalizat. Ambele județe, Gorj și Hunedoara, beneficiază de o lucrare amplă, unde s-au investit foarte mulți bani și energie, ieșind o lucrare de calitate”, a declarat, pentru ZVJ, Ion Tudor.
Însă, după cum probabil știți, deoarece în paginile ziarului nostru s-a mai scris, lucrarea de pe Defileul Jiului nu este gata cu totul până ce alte două lucrări nu vor fi finalizate, pe un alt proiect desigur. Este vorba de lucrarea ce va face ca la Lainici să fie dat drumul la circulație pe un pod nou peste Jiu, prin montarea acestuia în apropierea celui vechi. Această lucrare va fi efectuată în paralel cu cea legată de parcarea din dreptul Sfintei Mănăstiri, care va urma să fie translatată pe partea opusă acesteia, cea cu ansamblul monahal. Acest lucru va duce la siguranța traficului auto în zonă, mai ales în zilele de sărbători și duminica, când lumea, în număr mare, intră și iese de la mănăstire, dar și când acolo poposesc autocarele cu turiști.
„După ultimele discuții cu ministerul, s-a dat drumul la depunerea ofertelor. Practic, totul e gata, studiul de fezabilitate, proiectul în sine și tot ce ține de aspectul birocratic al problemei. Urmează ca în toamnă să se finalizeze acest proces. Eu aș fi mulțumit ca în acest an firma câștigătoare să apuce măcar să-și organizeze șantierul, urmând ca din primăvară să se apuce de lucru. Lucrarea nu poate ține mai mult de maxim doi ani, dar cred că o vor termina mai repede de această perioadă deoarece eu nu văd mari probleme care să le întârzie lucrările. În același contract vor fi cuprinse ambele lucrări. Deci va fi o singură firmă câștigătoare pentru lucrarea de la pod și de la parcare. Odată cu aceste două lucrări, se va încheia capitolul modernizării drumului de pe defileu”, a mai precizat Ion Tudor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii