Drumul din satul Mesteacăn, Brad, va fi reabilitat

Drumul din satul Mesteacăn, Brad, va fi reabilitat

DISTRIBUIȚI

La Mesteacăn, un sat ce aparține de Primăria Brad, mai locuiesc doar vreo 600 de persoane. Străzile satului nu au văzut vreodată asfalt, iar vara când e mai uscat, drumul e plin de praf și gropi. Drumul principal al satului se intersectează cu DN 76 (E79), și are aproape 6 kilometri.

Anul acesta Primăria Brad a reușit să scoată la licitație lucrările de reabilitare a drumului, proiectat cu structură rutieră mixtă, îmbrăcăminte bituminoasă în două straturi,  și prevăzut cu 16 platforme de încrucișare. Strict pentru lucrările de execuție au fost alocați  5.842.945 lei, bani care vin din bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru modernizarea DC 170B Brad-Mesteacăn s-au alocat  7.842.645 lei.

Drumul comunal DC 170 B are o  lungime de 5750 m. Se întinde din DN 76 la km 34+240, traversează satul Mesteacăn și se intersectează din nou cu DN 76 la km 34+600.

Fiind drum comunal, drumul proiectat va avea o structură rutieră mixtă, cu o îmbrăcăminte bituminoasă în două straturi, va fi prevăzut cu 16 platforme de încrucișare pentru a permite accesul autovehiculelor în ambele sensuri de circulație. În momentul de față nu există un sistem de colectare a apei pluviale.  Apele meteorice ce cad pur și simplu pe suprafața drumului, se adună cu  cele de pe versanții din vecinătatea drumului, apoi șiroiesc pe marginea acestuia. Noul drum va avea rigole betonate cu pereți înalți. Sistemul de rigole va avea  o lungime totală de 4974 m, pe de o parte și de alta a drumului. Apele pluviale colectate vor fi drenate către cele 4 podețe proiectate, de unde sunt descărcate. De asemenea, se vor amenaja pe o lungime de 25 m și drumurile laterale.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii