Două zile de referendum, dar mult mai puțin personal MAI în misiune,...

Două zile de referendum, dar mult mai puțin personal MAI în misiune, și eliminarea verificării electronice a votului multiplu

DISTRIBUIȚI

Referendumul acesta o fi despre familia tradițională dar este clar și despre câți oameni poate PSD să mai scoată la vot, și despre câți și cum pot vota, o dată ce se slăbesc drastic măsurile anti- fraudare. Să fie oare un tur de probă pentru alegerile ce urmează?

 

Mai puțin personal MAI în teren decât la alegerile din 2016

Cu toate că vorbim despre două zile de vot, în teren vor fi mai puțin personal MAI în județ decât la alegerile din 2016, mai ales mult mai puțini polițiști. Conform unui raport al IPJ Hunedoara, în zilele de weekend aproape 65 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve. Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 69 de polițiști și 22 jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara va avea în responsabilitate 86 secții de votare dispuse în 67 locații, unde vor fi prezenți peste 172 jandarmi. 510 pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului.

În 2016 peste 1.000 de jandarmi, polițiști și pompieri au asigurat buna desfășurare a procesului electoral. În județ au fost angrenați în misiuni peste 440 de jandarmi și peste 500 de polițiști. 272 de jandarmi au asigurat protecţia Biroului Electoral Judeţean, precum și ordinea publică în zona celor 90 de secţii de votare date în responsabilitate. De asemenea, peste 130 de jandarmi au asigurat ordinea publică. La nivelul județului, peste 500 de poliţişti au fost angrenați în activităţile dispuse pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

Măsuri anti- fraudă eliminate de Guvernul Dăncilă

Guvernul Dăncilă a eliminat prin OUG verificare electronică a votului multiplu. Aplicația există, la fel și infrastructura, dar verificarea a fost eliminată motivându-se că referendumul este organizat de Ministerul de Interne, iar nu de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).  Cu toate că se poate vota oriunde în țară, a fost eliminată și declarația pe proprie răspundere a celor care votează la alte secții că nu au mai votat.

Tot prin OUG s-a stabilit că  numărul persoanelor prezente la vot poate fi mai mare decât cel al voturilor din urnă. Adică, dacă ai fost să votezi, dar buletinul tău nu a ajuns în urnă, nu este o problemă, cât timp se atinge pragul de validare al referendumului, prag care oricum este mai mic decât cel al ultimului referendum.

În plus, dacă la alegerile din 2016, și la celelalte de până acum, nu era permisă continuarea campaniei pentru participarea la vot și în zilele de votare, acum se poate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii